Evenimentul Zilei > Politica > Parlament: Conducerea TVR, demisă. CINE va fi director interimar
Parlament: Conducerea TVR, demisă. CINE va fi director interimar

Parlament: Conducerea TVR, demisă. CINE va fi director interimar

Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2016 a primit, miercuri vot negativ în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Tot astăzi ar putea fi audiat și viitorul director interimar al TVR.

Raportul şi contul de execuţie bugetară pe anul 2016 au fost respinse, fiind înregistrate 203 voturi „pentru” şi 74 „'împotrivă”. Senatorii şi deputaţii, reuniţi în şedinţă comună, au aprobat miercuri, în unanimitate, suplimentarea ordinii de zi cu un punct şi anume, în cazul în care Raportul de activitate al SRTv pe anul 2016 primeşte vot negativ, să fie audiat un nou preşedinte-director general interimar al SRTv.

Solicitarea a fost făcută, în plenul Parlamentului, de liderul deputaţilor PSD, Ioan Munteanu. Conform unor surse citate de Agerpres, cel mai vehiculat nume pentru postul de şef interimar al SRTv este Doina Gradea

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a prezentat în plen decizia de respingere a raportului de activitate al SRTv de către comisiile reunite, hotărâre luată în 19 septembrie. Atunci parlamentarii PNL s-au retras de la şedinţă. Şi în plenul reunit, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a reiterat că este pentru prima dată când în plenul celor două Comisii reunite de cultură raportul unei instituţii de o asemenea importanţă a fost dezbătut „pe repede înainte”. 

„Cele două comisii au fost reunite pentru a audia candidaţii pentru CA al SRR, dar în plenul celor două comisii a venit o propunere de suplimentare de ordine de zi pentru a se analiza şi discuta raportul SRTv, în situaţia în care acest raport trebuie prezentat de conducerea acestei instituţii. Niciodată nu s-a întâmplat ca un raport al unei instituţii de o asemenea importanţă să fie pus pe ordinea de zi instantaneu şi să fie citit şi dezbătut şi votat în decurs de 10 – 20 de minute. Vă anunţ pe această cale că grupul parlamentar al PNL va vota împotriva respingerii acestui raport”, a declarat Ştirbu. 

Replica lui Radu Preda a fost: „Rapoartele au ajuns din primăvară, au stat aproape 4 luni de zile până să ajungă la comisie şi au termen din aprilie”.

Respingerea raportului de activitate al SRTv pe 2016 atrage după sine demiterea de drept a Consiliului de Administraţie al Televiziunii Publice, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. 

În prezent, președintele director general al TVR este Irina Radu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: