Evenimentul Zilei > Social > Nu știai asta despre Postul Crăciunului! Avertisment dur de la Parintele Arsenie Boca
Nu știai asta despre Postul Crăciunului! Avertisment dur de la Parintele Arsenie Boca

Nu știai asta despre Postul Crăciunului! Avertisment dur de la Parintele Arsenie Boca

Parintele Arsenie Boca, când mai era în viață, a transmis un avertisment despre Postul Crăciunului, care a început pe 15 noiembrie, Iată ce a spus părintele, cunoscut oamenilor și drept Sfântul Ardealului

„Postul este o luptă aspră cu însuşi trupul tău. Dacă birui, bine îţi va fi, iar dacă nu, să ştii că toate relele de la stomac încep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are următorul rost: să curăţească trupul până acolo încât să nu mai fie nici o piedică pentru suflet. Şi nu luptător nătâng, împotriva Duhului Sfânt. Căci fără post trupul se face unealtă duhului rău. La sfârşitul veacului (şi pare că-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vădi pe oameni”, spunea Arsenie Boca despre Postul Crăciunului.

De asemenea, Arsenie Boca mai credea că „prin post, închisoarea de pe noi se face mai străvezie şi întru material curat va veni Duhul lui Dumnezeu şi va avea pe ce să şadă şi El va săvârşi lucrarea. Iar lucrul pornirii e mântuirea omului. Înţelegeţi dar, de ce cei trei – lumea, trupul şi diavolul – sunt vrăjmaşii mântuirii şi vrăjmaşii postului. Nu postul ne mântuieşte, ci darul lui Dumnezeu. Nu osteneala ne mântuieşte, ci mila Tatălui. Dar osteneală fă, că altfel nu vine Mila”.

O tânără a mers cu iubitul său necredincios la mormântul lui Arsenie Boca, însă bărbatul a refuzat să se închine.
Ce au pățit cei doi

O tânără care a mers cu iubitul său necredincios la mormântul lui Arsenie Boca unde bărbatul a refuzat să se închine a avut parte de o întâmplare șocantă. Ce a urmat este demn de un film.

Povestea halucinantă a fost relatată de Părintele Pantelimon Munteanu în cartea sa publicată în anul 2012.

„O tânără care se mărturiseşte la mine a fost însoţită de un tânăr necredincios până la Prislop, că era şi el curios ce e pe acolo. Şi fata s-a întâlnit cu nişte colegi, au cumpărat cărţi despre Părintele, le-au împărţit între ei, s-au închinat aceia la mormânt şi s-au rugat.

Şi după asta, i-a spus fata prietenului cu care venise: „Hai să te închini şi tu!”. La care tânărul a răspuns nervos că el nu e nebun să se închine la cruci şi la morminte. Şi au plecat cu maşina. Au mers vreo trei ore şi jumătate şi cum s-au învârtit, cum au făcut, că tot în curtea mănăstirii au ajuns. Apoi fata, având şi ea carnet de şofer, a luat volanul. S-au mai învârtit încă o oră şi jumătate şi tot în curtea mănăstirii au ajuns.

Atunci băiatul acela s-a dat jos din maşină, s-a dus, s-a închinat şi după aceea au mers ca vântul până la Bucureşti. E întâmplare de anul acesta, m-a sunat fata aproape de miezul nopţii, ca să-mi spună ce au păţit”, scrie în cartea sa, ”Părintele Arsenie Boca, Taina Căsătoriei – Sfânta însoţire întru purtarea crucii şi vederea luminii de pe Tabor”, conform ortodoxia.rol.ro