Păreri pro și contra despre copiii „plimbați” de părinți la mitingurile de protest

Păreri pro și contra despre copiii „plimbați” de părinți la mitingurile de protest

Foarte mulți părinți își aduc copiii la mitingurile de protest. Au fost nenumărate discuții în legătură cu moralitatea acestor părinții. Degeaba Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului a aplicat chiar sancțiuni. Părerile sunt, de fapt, împărțite. Unii părinți sunt pro, alții contra.

Părinții care ar putea fi găsiți vinovați că au abuzat de copiii lor riscă amenzi între 500 și 10.000 de lei, potrivit legii românești privind protecția copilului. Pe de altă parte, Convenția privind drepturile Copilului UNICEF, documente ratificat și de România încă din 1990, copiii au dreptul să participe la întruniri pașnice care nu încalcă drepturile celorlalți

În cazul ultimelor proteste, însă, situația a stat puțin mai diferit, ținând cont că laitmotivul manifestațiilor, din weekendul care tocmai a trecut, a fost „M*ie PSD”. Astfel, pe rețelele de socializare, mulți pătinți au fost contrariați văzând poze în care apăreau copiii care țopăiau și se jucau în timp ce adulții din jurul lor strigau cuvinte vulgare. Cu toate că mulți părinți nu sunt de acord cu prezența copiilor la proteste, nu judecă, fiindcă motivează că mulți părinți nu au cu cine să îi lase pe cei mici, cât timp ei își scandează nemulțumirile.

„Copiii nu ar trebui să audă așa ceva, dar este foarte adevărat că generația care iese acum în stradă are copii mici. Și chiar dacă e greu de crezut, mulți chiar nu au cu cine lăsa copiii. În cazul acestei generații chiar nu se găsește, de foarte multe ori. Și cred că oamenii au hotărât că ies în stradă orice ar fi”, a spus o clujeancă.

Specialiștii spun însă că până la vârsta de 3 ani, contactul celor mici cu astfel de situații nu este una marcantă, potrivit monitorulcj.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu era o problemă semnificativă. Acum că sunt situații în care sunt copii în pericol direct, ar fi un lucru de gândit, dacă este bine sau nu să duci un copil în acel mediu. Faptul că sunt expuși la un limbaj vulgar depinde sub ce formă apare acest limbaj, ce vârstă are copilul. Un copil de 3 ani  și până la acea vârstă, nu sesizează foarte multe din ceea ce se întâmplă în jurul lui. Sunt șanse foarte mari că nici nu își va mai aminti aceste evenimente”, a explicat psihiatrul Cristian Pușcaș.