Evenimentul ZileiSocialParcul Herăstrău, ȚINTA lui Firea! Vezi ce dorește PRIMARUL și ce au ADOPTAT consilierii

Parcul Herăstrău, ȚINTA lui Firea! Vezi ce dorește PRIMARUL și ce au ADOPTAT consilierii

Parcul Herăstrău, ȚINTA lui Firea! Vezi ce dorește PRIMARUL și ce au ADOPTAT consilierii
Consilierii Primăriei Capitalei au adoptat în cursul zilei de luni o hotărâre prin care solicită Guvernului extinderea parcului Herăstrău prin trecerea unei suprafețe de teren de 4,2 hectare din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Externe în domeniul public al municipiului București și administrarea CGMB prin Administrația Lacuri Parcuri și Agrement.

Astfel, suprafața respectivă, care reprezintă o secțiune din terenul situat în Șoseaua București-Ploiești nr. 2B, ar urma să fie amenajată ca parc, fiind alipită ulterior Parcului Herăstrău. În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că prin alipirea acestui teren la Parcul Herăstrău și amenajarea sa va fi mărită suprafața spațiilor verzi din Capitală, conform Agerpres.

În raportul de specialitate se menționează că, potrivit Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București, terenul respectiv este liber de construcții, dar nu este îngrijit corespunzător, vegetația este neîntreținută pe zone întinse, sunt depozitate gunoaie, iar gardul este distrus.

 


Accesează: