Parcul Cișmigiu ofilit în plină primăvară de gripa chinezească

Parcul Cișmigiu ofilit în plină primăvară de gripa chinezească

Un raid prin cel mai central parc al Capitalei demonstrează că românii au cam început să ia în serios pericolul Convid19

La amiază, la intrarea în parcul Cișmigiu dinspre trecerea de pietoni către Primăria Capitalei, pe sutele de băncuțe plantate pe aleea care ducea spre malul lacului nu erau decât doi pensionari și un stol de câteva sute de porumbei care se găinățau. Nici mai încolo, pe celelalte alei principale, nu se plimbau mai mult de 60-70 de omeni, contorizați într-o singură oră.

Gabriela Ionescu, inginer mecanic, de 62 de ani, în prezent pensionară, își plimba nepoțica, pe nume Eva în cărucior. „Nu mi-e mie frică de Coronavirusu’ ăsta! Nu tratez asta ca pe o panică, ci ca pe o isterie. Nici provizii nu mi-am făcut. Părinții Evei sunt la muncă, așa că pe fetiță o plimb eu, bunica... Trebuie să iasă afară, că așa am obișnuit-o”, e sinceră femeia.

Ceva mai sus e „Colțul Microbiștilor”. Acolo media de vârstă sare binișor de 60 de ani. Adică se regăsește în Cișmigiu un nucleu de bărbați care sunt cei mai expuși la contaminarea cu Covid19. Băieții n-au nici treabă și își văd mai departe de jocurile de șah, table, rummy și de chibițăreală.

Bineînțeles cu „ingredientul” numitvotcă, coniac sau rom în sticluța din buzunar. Nu-s prea cooperanți când vine voba de un interviu și când vine vorba de o scurtă filmare riști, ca reporter, să te trezești cu o cutie de table în cap șiun milion de înjurături. Oricum, se vede cu ochiul liber că n-au nicio greață.

Mai încolo, în locul de joacă din apropierea celebrului restaurant Monte Carlo, din inima emblematicului parc bucureștean, se află cel mai mare loc de joacă pentru copii, amenajat ca la carte. Dar doar vreo două mămici au ales să-și ducă copii acolo, chit că ciutanii sunt într-un fel de vacanță forțată.

Anca, o asistentă medicală de 35 de ani din Brașov, dar căsătorită în Anglia, cu un englez, repatriată de trei luni, o dă în leagăn pe Reem, fetița ei de un an și trei luni, care abia a învățat mersul biped. Nici ei nu-i este frică: „N-am auzit că locurile de joacă ar fi periculoase. Nu prea mă uit la televizor. Io chiar recomand contactul direct între copii. Și spun asta, că-s autorizată. Sunt asistentă pe «Boli Infecțioase». Nu poți să ții copilul izolat. Într-adevăr, nu-i bine să-l duci în locuri aglomerate, dar nici să-l ferești aiurea, să-l claustrezi”.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News