Ilie Năstase, Elena Băsescu şi Elena Udrea s-au aflat printre oaspeţii care au sărbătorit ieri, alături de echipa „Libertatea“, ediţia cu numărul 6.000 a celui mai citit ziar din România.
Personalităţi din politică, showbiz sau sport au sărbătorit, ieri, alături de echipa „Libertatea“, ediţia cu numărul 6.000 a celui mai citit ziar din România.
„Libertatea“ a aniversat ieri apariţia celui de-al 6.000-lea numă r, cu invitaţi de marcă, şampanie şi cu o ediţie aniversară tipărită într-un tiraj-record pentru ultimii 15 ani de presă românească (1.000.000 de exemplare), care a fost distribuită gratuit.
Născută în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, în primele ore ale evenimentelor ce au marcat schimbarea regimului politic ceauşist, „Libertatea“ se află de mai bine de opt ani în fruntea ziarelor româneşti, fiind cel mai bine vândut cotidian din presa autohtonă.
Printre cei care au salutat performanţele ziarului în ceas aniversar s-au numărat Mircea Geoană, preşedintele Senatului României, secretarul de stat Octavian Bellu, consilierul prezidenţial Mariana Bitang, Mihai Stoica, Marian Drăgulescu, Andreea Răducan, Elisabeta Lipă, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu sau oamenii de afaceri Robert Negoiţă şi Viorel Păunescu.
Elena Udrea: „Sunt mulţumită de ceea ce citesc“
Alături de ziariştii „Libertăţii“, la sediul redacţiei, au fost prezente personalităţi de pe scena politică românească, din showbiz sau din lumea sportului. Rând pe rând, vedetele sosite la redacţie s-au strâns în braţe, au făcut poze şi au ciocnit cupe de şampanie. În atenţia zecilor de bliţuri ale fotografilor s-au aflat mai ales cele două „Elene“, proaspătul ministru al turismului, Elena Udrea, îmbrăcată într-un elegant taior negru, şi fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu.
Cele două se declară cititoare fidele ale ziarului „Libertatea“. Elena Udrea recunoaşte că nu citeşte ziarul zilnic, dar nu ratează niciunul dintre articolele scrise despre ea. „Este un ziar în trend cu presa. Eu sunt mulţumită de ceea ce citesc şi le doresc să rămână în top“, a spus ministrul.
„Cu un tată ca al meu, deja sunt obişnuită să se scrie despre mine“
Mezina preşedintelui spune că citeşte ziarul în fiecare zi, după ora 12.00 noaptea.
„Cu un tată ca al meu, deja sunt obişnuită de atâţia ani să se scrie despre mine“, a spus Elena Băsescu. Printre vedetele prezente la aniversare s-au mai numărat şi Ilie Năstase, cuplul Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană, Monica Columbeanu împreună cu sora ei, Ramona, fotomodelul Valentina Pelinel, politicienii Mircea Geoană şi Ludovic Orban, prezentatorul emisiunii „Un show păcătos“, de la Antena 1, Dan Capatos, Iulia Vântur, moderatoarea emisiunii „Dansez pentru tine“, George Copos sau Ana Maria Prodan.
Adriana Bahmuţeanu, moderatoarea emisiunii „La şuetă cu Bahmu“, este, de altfel, unul dintre colaboratorii publicaţiei. „Libertatea“ a fost mereu pe primul loc. Este greu să ajungi numărul unu, însă, da, este şi mai greu să te menţii. Sunt mândră că şi eu scriu la acest ziar de un an şi un pic“, a spus soţia lui Prigoană.
CEL MAI CITIT ZIAR DIN ROMÂNIA
„Am pornit ca din puşcă acum 20 de ani“
Cu un tiraj, în medie, de 300.000 de exemplare pe zi şi 500.000 vinerea, „Libertatea“ este cel mai vândut ziar din România. Editorialist şi unul dintre cei care au fost alături de „Libertatea“ încă de la începuturi, Petru Calapodescu îşi aminteşte „Libertatea“ de acum 20 de ani:
„Am pornit ca din puşcă acum 20 de ani, pe 22 decembrie. Iniţial am fost «Informaţia Bucureştiului», care pe vremea aceea era un ziar de după-amiază, cu un regim special: nu publica vreo cuvântare a lui Nicolae Ceauşescu, iar comunicatele oficiale de partid şi de stat erau reduse la maximum. Apoi, într-o zi în care în faţa redacţiei era foarte multă lume care striga «Libertate! Libertate!», am decis ca ziarul să ia numele «Libertatea». Este un ziar care a debutat bine, iar după câţiva ani a ajuns într-un impas greu de depăşit. Din 1995, publicaţia aparţine grupului de presă elveţian Ringier, ceea ce a permis libertate editorială deplină, astfel încât «Libertatea» s-a redresat. Ziarul, în general, este un produs, iar «Libertatea» îşi alcătuieşte paginile după studii de marketing foarte serioase, iar dacă cititorilor le plac anumite tematici, asta le oferă. Este un ziar mobil, cu grafică bună, fără pretenţia de a da lecţii. Nu ne-am propus să dăscălim cititorii“, mai spune Petru Calapodescu.