Papioane cu... gust, ultima fiță de la Masterchef

Papioane cu... gust, ultima fiță de la Masterchef

Cine şi-ar fi închipuit că un papion poate fi la fel de atractiv şi dacă nu este confecţionat din mătase, stofă sau catifea.

Noul sezon "MasterChef", ce a debutat marţi seară în forţă la Pro Tv, vine cu stil pentru Florin Dumitrescu. Juratul va purta pe tot parcursul compeţiei mai multe papioane haioase, umplute fie cu boabe de cafea, fie cu paiete strălucitoare sau lichide colorate. Fistichii, papioanele alese de stilista emisiunii, Eniko Szanto, se completează cu stilul nonconformist al juratului "MasterChef". Secrete de la foştii concurenţi Se anunţă o perioadă grea pentru concurenţii de la ProTV, aşa că cei care ştiu ce emoţii au le sar în ajutor şi le dezvăluie câteva secrete. Elena Lasconi - Înainte de a găti absolut orice preparat, aveţi grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Excepţie face smântâna pentru frişcă, aceasta se bate doar dacă este foarte rece. - Dacă vă propuneţi să prăjiţi ceva în unt, adăugaţi şi puţin ulei ca să nu se ardă untul foarte tare. - Pentru a păstra culoarea albă a ciupercilor, imediat ce le tăiaţi puneţile într-un castron cu apă şi lămâie. Petru Buiuca - Pregăteşte toate ingredientele dinainte în boluri şi farfurii. Găteşti mai repede ştiind că ai totul la îndemână. - În timp ce gătesc, eu încep deja să spăl ce am folosit. Aşa ajung ca la finalul mesei să am de spălat doar tigaia sau tava în care am gătit şi farfuria din care am mâncat. Aida Parascan - Întotdeauna urmează-ţi intuiţia, nu copia! - Învaţă regulile de bază şi tehnica, apoi experimentează. - Găteşte pe gustul tuturor. Un bucătar bun satisface toate gusturile. Mimi Nicolae - Pentru o ciorbiţă gustoasă, căliţi separat legumele. De asemenea, totul trebuie fiert la foc mic. - Pentru un sos de maioneză gustos şi cremos, adăugaţi jumătate de linguriţă de făină şi subţiaţi cu apă fiartă. Mihai Toader - Nu spăl pastele niciodată. - Verific carnea prin atingere. - Ţin roşia 8 secunde în apă fiartă pentru a-i îndepărta coaja frumos. - Nu fierb legumele prea mult. - Mă folosesc de apa în care au fiert pastele pentru a găti sosuri. - Întotdeauna tai carnea pe fibră. Ponturi de Chef "Atunci când fac un grătar, nu sărez niciodată carnea înainte. Sarea o "strânge", absoarbe toată apa. Pun sare de mare sau grunjoasă la final, când carnea e făcută. Dacă puneţi şi piper, e important ca acesta să fie proaspăt măcinat", spune Sorin Bontea. Florin Dumitrescu: "Dacă tot am ocazia, să vă dau un sfat: gătiţi cu unt. Folosiţi unt la orice, la călit legume, la prăjituri, la prăjit carnea... Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiţi cu unt. Şi încă un sfat: încercaţi să gătiţi zilnic, ştiu că e mai greu, însă mâncarea proaspătă are altă savoare".