Evenimentul Zilei > Actualitate > PAPAGAL, la 100 de ani. Chiar și regina Elisabeta a II-a a trimis o scrisoare cu dedicație atunci când venerabilul a ajuns la centenar | FOTO
PAPAGAL, la 100 de ani. Chiar și regina Elisabeta a II-a a trimis o scrisoare cu dedicație atunci când venerabilul a ajuns la centenar | FOTO

PAPAGAL, la 100 de ani. Chiar și regina Elisabeta a II-a a trimis o scrisoare cu dedicație atunci când venerabilul a ajuns la centenar | FOTO

Deși la prima vedere ar putea părea o glumă, oameni mici și mari au luat evenimentul în serios și chiar regina Marii Britanii s-a ostenit să trimită o scrisoare cu dedicație.

Un papagal dintr-un parc zoologic din Tasmania, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, s-a bucurat duminică de o veritabilă petrecere de ziua sa de naștere și primit mesaje de felicitare din toată lumea, inclusiv de la Palatul Buckingham, relatează DPA, citat de Agerpres.

Remarcabil este că acești papagali se pare că trăiesc aproximativ 40 ani în sălbăticie, iar la 70 de ani în captivitate sunt considerați bătrâni, așa că venerabila vârsta de 100 de ani este cu adevărat un eveniment.

Papagalul din specia cacadu cu creastă galbenă, pe nume Fred, vorbește și preferă companiile feminine. El trăiește la Bonorong Wildlife Sanctuary de cel puțin 20 de ani, potrivit postului de radio ABC.

Personalul parcului i-a pregătit lui Fred un tort alb în forma numărului 100, cu trei lumânări galbene. Copii costumați și cu fețele pictate s-au numărat printre invitații la petrecere.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trimis o scrisoare, după ce reprezentanții parcului au informat-o despre activitatea lor și despre centenarului papagalului cacadu pe care îl au în îngrijire.