Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc a SPĂLAT picioarele DEŢINUŢILOR din închisoarea Regina Coeli. Gestul dar şi mesajul sunt IMPRESIONANTE
Papa Francisc a SPĂLAT picioarele DEŢINUŢILOR din închisoarea Regina Coeli. Gestul dar şi mesajul sunt IMPRESIONANTE

Papa Francisc a SPĂLAT picioarele DEŢINUŢILOR din închisoarea Regina Coeli. Gestul dar şi mesajul sunt IMPRESIONANTE

Papa Francisc s-a deplasat la Regina Coeli, închisoarea din Roma unde a spălat picioarele deţinuţilor spunându-le: Astăzi eu sunt ambasadorul lui Iisus printre voi pentru a face ceea ce ne-a învățat.

Este Vinerea Mare pentru credincioșii catolici. Papa Francisc a mers ieri, în Joia Mare dinaintea Paştelui catolic, într-o închisoare din Roma. Pentru a patra oară Papa Francisc sărbătorește Liturghia în Coena Domini cu prizonierii. În acest an, a ales  Regina Coeli din Roma.

La ora 15.45, Papa Francesco a părăsit Santa Marta pentru a merge la închisoarea romană. La sosirea sa prima întâlnire a fost cu deținuții bolnavi din infirmerie. Imediat după celebrarea Liturghiei care deschide Triduumul de Paști, a urmat ritualul spălării picioarelor deţinuţilor, 12 la număr.  Au fost aleşi: 4 italieni, 2 filipinezi, 2 marocani, 1 moldoven, 1 colombian, 1 nigerian și unul  din Sierra Leone. Printre ei sunt opt ​​catolici, un ortodox, doi musulmani și un budist.

Ritualul aminteşte de gestul de smerenie al lui Iisus Hristos în faţa apostolilor săi.
Fiecare pedeapsă trebuie să fie deschisă orizontului de speranță. Din acest motiv, pedeapsa cu moartea nu este nici umană, nici creștină, a mai spus Papa.

Orice pedeapsă trebuie să fie deschis pentru a spera la reintegrare. Înainte de a reveni la Vatican, Papa a dorit să se întâlnească din nou unor deținuți de la secțiunea VIII, cei de la izolare.
Papa a lăsat un dar pe altar, unde a celebrat Sfânta Liturghie. Este o lucrare în bronz de sculptorul Fiorenzo Bacci, Porcia (Pordenone), notează vaticannews.