Mai  mult, jurnaliştii lasă de înţeles că Papa îi protejează pe păcătoşi: "El sugerează ca o canapea moale să fie aşezată la poalele stâncii, astfel încât păcătosul să nu se rănească prea mult în căderea sa. Cam asta este în esenţă ceea ce a explicat el jurnaliştilor în timpul conferinţei de presă ţinută în avionul care l-a adus înapoi, la Vatican, din Irlanda, unde a venit să-şi arate solidaritatea sa milostivă cu victimele nemernicelor feţe bisericeşti, pedofile:

''Când această homosexualitate începe încă din copilărie, există mai multe lucruri care pot fi rezolvate prin psihiatrie. Situaţia este diferită atunci când aceasta se întâmplă după 20 de ani, când boala deja are altfel de efecte, unele formidabile, periculoase'', a declarat Papa Francisc.

"Da, indiferent de sentimentele ferciţilor săi fani, bunul papă Francisc, modernul papă Francisc este omniprezent şi atoateştiutor. A avut astfel ocazia să-şi amintească şi despre dezincriminarea avortului în Argentina şi, aşa cum avortul este considerat o crimă de tip nazist, aşa şi homosexualitatea – o boală sau o perturbare gravă – ar putea fi tratată prin psihiatrie. Probabil printr-un electroşoc.Citează apoi pe cercetătorul de vieţi de sfinţi, hagiograful Wim Wenders. Papa Francisc este un om de cuvânt, nu se dezice şi ajunge în declaraţiile sale şi la chestiuni fundamentale: avort, morală, familie. Sunt exact gândurile sale. De rahat", notează Charlie Hebdo.