În plus, Vaticanul a îndemnat şi la folosirea hashtag-ului Pontifex80 pe reţelele de socializare.

Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie.

A fost hirotonit preot, în Ordinul Iezuiților, pe 13 decembrie 1969, în timpul studiilor la Facultatea de Teologie din San Miguel. Între 1980 și 1986 a fost rector al Facultății de Teologie și Filosofie.

Primul suveran pontif din America latină

Jorge Mario Bergoglio este unul dintre cei cinci copii ai unui angajat la căile ferate. Afost făcut cardinal de către Papa Ioan Paul al II-lea, în 21 februarie 2001.

Nu făcea parte dintre favoriți în 2013, însă a fost unul dintre principalii contracandidați ai lui Ratzinger în anul 2005. El este primul Papă din America latină.

Noul Papă este cunoscut pentru lupta pe care a dus-o împotriva inegalităților sociale și pentru umilința în care trăieste: a refuzat să stea în reședinta luxoasă pentru cardinali din capitala Argentinei și a preferat să locuiască într-un apartament mic.

Deși nu e considerat printre cei mai conservatori cardinali, se opune vehement mariajului gay, argumentând că un copil are dreptul să fie crescut de un tată și o mamă. În ceea ce privește contracepția, noul Papă are o poziție mai moderată, acceptând-o când e vorba de impiedicarea răspândirii bolilor, arată The Guardian, citat de digi24.ro