Tema aleasă de Papa Francisc în cadrul Sinodului desfășurat recent la Vatican, continuă să stârnească intrigi. Astfel, conservatorii au propria opinie legată de acest context, în timp ce reformiștii privesc diferit implicarea Bisericii Catolice în criza creștinătății.
Papa Francisc continuă să se poziționeze în atenția reformiștilor, precum și a conservatorilor. Totul după alegerea unei teme controversate pentru cel mai recent Sinod reunit la Vatican.
Papa Francisc, afirmații dure legate de viitorul Bisericii
În cadrul Sinodului desfășurat recent la Vatican, Papa Francisc a ales să discute despre viitorul Bisericii, dar și despre poziția acesteia vizavi de problemele lumii actuale.
Temele alese au constituit un motiv de intrigă între tradiționaliști care se încred în Providență. De cealaltă parte a baricadei, inclusiv episcopi progresiști și-au spus părerea diferită vizavi de subiectele scoate la lumină de Papa Francisc. Aceștia au susținut răspicat că Biserica ar putea să rămână în picioare doar dacă nu are nimic de obiectat legat de contextele incluse în lista post modernității democratice.
Critici din partea cardinalilor conservatori
Conducătorul Bisericii Catolice a reușit să stârnească un val de critici inclusiv din partea cardinalilor conservatori. În replică, Papa Francisc a ținut să precizeze că Sinodul nu poate fi politizat. Suveranul a menționat că reuniunea poate fi privită și ca un spațiu al confruntărilor ideologice.
Papa Francisc a lăsat însă de înțeles că Biserica pe care o conduce nu este pregătită și adaptată pentru provocările post-moderniste.
Tensiunile legate de alegerea unei astfel de teme s-au iscat din cauza greutății unei astfel de abordări. Este deja cunoscut faptul că istoria creștinismului a fost influențată profund de multe dintre reuniunile episcopale.
În cadrul acestora au fost stabilite dogmele, însă au fost și condamnate ereziile. Totodată, în Sinod a fost stabilit și pachetul de reguli canonice pentru clerici.
Papa Francisc a părăsit apartamentele apostolice
Decizia Papei de a face o schimbare legată de apartamentele apostolice a reușit de asemenea să ridice multe semne de întrebare între tradiționaliști și reformiști. Suveranul Pontif a renunțat la locuințele apostolice si s-a mutat în „hotelul” Sfânta Martha. Noua reședință se află tot pe teritoriul Vaticanului.