Papa Francisc cheamă întăriri pentru ameliorarea imaginii Bisericii Catolice. Oprah Winfrey şi Matt Damon sunt invitaţi la Vatican

Papa Francisc cheamă întăriri pentru ameliorarea imaginii Bisericii Catolice. Oprah Winfrey şi Matt Damon sunt invitaţi la Vatican

Pentru a îmbunătăţii imaginea Bisericii Catolice în mass-media, papa Francisc a invitat la Vatican staruri internaţionale: binecunoscuta Oprah Winfrey, actorul premiat cu Oscar Matt Damon şi agentul de la Hollywood Ari Emanuel, informează dailymail.co.uk.

Oprah Winfrey, Matt Damon şi Ari Emanuel au fost invitaţi să participe la o audienţă specială cu papa Francisc, la Vatican, în toamna acestui an. Cele trei vedete, alături de alte nume sonore din industria de divertisment, fac parte dintr-un grup de personalităţi care se vor întâlni cu suveranul pontif pentru a discuta o serie de strategii ce vor fi implementate cu scopul de a îmbunătăţi imaginea Bisericii Catolice în mass-media din ţările occidentale, informează Agerpres.

Ari Emanuel, în vârstă de 54 de ani, fratele mai tânăr al primarului din Chicago Rahm Emanuel, va participa la acea audienţă alături de Patrick Whitesell, colegul său de la agenţia de impresariat artistic William Morris Endeavour, precizează publicaţia The Hollywood Reporter.

Pe lista personalităţilor invitate să participe la această audienţă cu cel de-al 266-lea papă se mai află actorul Matt Damon, în vârstă de 44 de ani, producătorul de film şi televiziune Brian Grazer, în vârstă de 64 de ani, şi fondatorul companiilor DreamWorks şi Geffen Records, David Geffen, în vârstă de 78 de ani.

În luna ianuarie, suveranul pontif a oferit o audienţă privată la Vatican actriţei americane Angelina Jolie, urmată de o proiecţie specială a celui mai recent film regizat de ea, pelicula "Unbroken".

Imaginea publică a Bisericii Catolice a avut mult de suferit în ultimii ani, mai ales în urma unor scandaluri care au şocat opinia publică, precum cele de pedofilie, în care au fost implicaţi mai mulţi preoţi catolici din Europa şi Statele Unite, ale căror fapte au fost ascunse timp de câteva decenii.

De când a devenit liderul Bisericii Catolice în 2013, papa Francisc a contribuit în mod considerabil la schimbarea percepţiei pe care publicul larg o are asupra acestei organizaţii religioase, prin întâlniri considerate istorice cu lideri ai altor religii, prin deschiderea Bisericii Catolice în faţa comunităţii gay şi, cel mai recent, miercuri, printr-o declaraţie publică, în care suveranul de la Vatican a spus că persoanele divorţate care se recăsătoresc nu ar trebui să fie tratate ca nişte proscrişi.

Ne puteți urmări și pe Google News