Papa binecuvântează imigranții. În interesul cui?

Papa binecuvântează imigranții. În interesul cui?

Suveranul Pontif a îmbrățișat cauza imigranților, transformând-o în doctrină: „un catolic bun trebuie să primească refugiați”. Cardinalul Burke, liderul aripii conservatoare din Biserica Catolică, dezvăluie că Papa săvârșește o eroare fundametală. Și știe că greșește.

A rezista „imigrației mu sulmane masive” re prezintă „o exercitare responsabilă a patriotismului”, a declarat vineri cardinalul Raymond Burke.

Afirmația înaltului prelat a fost făcută în cadrul unei sesiuni de întrebări ce a urmat conferinței sale pe tema legăturii dintre dragostea filială și patriotismul național, la Forumul Vieții de la Roma.

Referinduse la declarațiile Vaticanului, potrivit cărora Papa Francisc ar refuza să-i acorde o audiență și binecuvântarea sa ministrului de Interne italian Matteo Salvini, cardinalul Burke a spus că nu comentează atitudinea Sfântului Scaun, dar „problema fundamentală” este legată de necesitatea morală de a opune rezistență imigrației musulmane masive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legea musulmană în Occident

„Cred că problema fundamentală este aceasta: cine se opune imigrației musulmane masive comite un act imoral și de aceea ar trebui să i se interzică Sfânta Împărtășanie sau să fie etichetat ca un păcătos public”, a spus monseniorul.

Burke a precizat că învățătura Bisericii despre imigrație îndeamnă la acordarea de sprijin indivizilor care „nu sunt capabili să găsească un mod de a trăi în propria lor țară”.

„Iar acest lucru nu este adevărat pentru imigranții care sunt oportuniști - în special în cazul Islamului, ce prin definiție se consideră menit să conducă lumea – și care sosesc întrun număr mare de țări”, a spus Burke. „Nu trebuie să fii vreun savant pentru a înțelege ce se petrece în Europa, în țări ca Franța, Germania sau aici, în Italia. Și ce se întâmplă în Statele Unite.”

Burke a citat cartea „Zone interzise: Cum a ajuns Sharia să fie vecină cu tine”, a lui Raheem Kassam, care, a spus cardinalul, „trece în revistă locurile din Statele Unite unde imigranții musulmani și-au instaurat propria lege”.

„Cu alte cuvinte, ei se opun autorității legitime a statului”, a precizat înaltul prelat, care a conchis: „Deci, a te opune imigrației musulmane de masă reprezintă… un exercițiu responsabil de patriotism.”

FOTO: Cardinalul american Raymond Burke, liderul aripii conservatoare a Bisericii Catolice

Ce spune Catehismul Catolic și ce spune Papa

Cardinalul a făcut precizări și despre învățătura Bisericii: „Catehismul din 1992 al Bisericii Catolice asumă «obligațiile națiunilor celor mai prospere… în măsura posibilităților, de a-l primi pe străinul care caută securitate și mijloace de subzistență pe care nu le găsește în țara sa de origine». O astfel de primire, așa cum rezultă limpede din text, nu este una fără discernământ, deoarece depinde de capacitatea națiunilor de a primi astfel de refugiați... și de imposibilitatea refugiaților de a găsi mijloacele de a trăi în țările lor de origine.”

Așadar, a spus Burke, Catehismul subliniază că imigranții „trebuie să respecte cu re cunoștință moștenirea materială și spirituală a țării care îi primește, să respecte legile ei și să participe la sarcinile civice”.

O chestiune pe care Papa o cunoaște cu siguranță, dar o omite în mod bizar.

 

Salvini, proscris de Vatican

La începutul acestei luni, cardinalul Konrad Krajewski, responsabil cu activitatea caritabilă a Vaticanului, a declarat că binecuvântarea papală poate fi solicitată pentru diverse ocazii, cum ar fi prima comuniune, confirmarea, nunta sau aniversarea, dar că aceasta nu poate fi acordată persoanelor, dacă acest lucru ar provoca scandal.

„Însă nu o acordăm oricui”, a declarat Krajewski pentru ziarul Il Messagero. „Am putea oare să o acordăm, de exemplu, unui spital unde se practică avorturile? Sau anumitor personaje din Venezuela care ne cer binecuvântarea? Nu, evident.” Și a adăugat: „Ca un alt exemplu, dacă Salvini ne-ar cere binecuvântarea, i-am respinge solicitarea.”

Motivul, a explicat Il Messagero, îl reprezintă politicile dure ale lui Matteo Salvini, un catolic, față de imigranți.

Același ziar informa cu câteva luni în urmă că un alt cardinal i-a spus lui Salvini că „nu va primi niciodată o audiență la Papă” dacă nu își schimbă politica granițelor închise față de imigranți.

 

Francisc, cârmaci sau impostor?

Cardinalul Raymond Burke este liderul informal al aripii conservatoare din Biserica Catolică, aflată într-un război ideologic cu Papa Francisc. Burke fusese numit de precedentul Papă Benedict XVI ca număr 2 în ierarhia Bisericii, respectiv șef al Tribunalului Suprem al Signaturii Apostolice de la Vatican, autoritatea juridică cea mai importantă a lumii catolice, după Papa însuși.

La un an și jumătate de la instalarea sa în Scaunul Pontifical, în noiembrie 2014, Papa Francisc a avut grijă să-l treacă pe Burke pe linie moartă, într-o funcție pur decorativă: șef al Ordinului Militar Suveran de Malta, organizație implicată în acțiuni caritabile, cu spitale și servicii pentru persoanele în vârstă.

Vaticanul nu a oferit atunci nici o explicație pentru retrogradarea drastică a lui Burke. Dar motivele au fost evidente pentru toată lumea. Cu câteva zile în urmă, cardinalul american tocmai declarase că, sub conducerea Papei Francisc, Biserica Catolică a ajuns „ca o corabie fără cârmă”.

Anterior, Burke criticase cu asprime derapajele ideologice stângiste ale noului Papă, în special toleranța față de homosexuali.

În luna februarie a acestui an, Raymond Burke și colegul său german, cardinalul Walter Brandmüller, au adresat o scrisoare deschisă episcopilor care participau la congresul de la Vatican, din 21-24 februarie, privind abuzurile sexuale (unde Burke și Brandmüller nu au fost invitați), cerândule să pună capăt tăcerii în legătură cu corupția morală care domnește în Biserica Catolică:

„Este nevoie acum de un gest urgent și decisiv. Plaga agendei homosexuale s-a răspândit în interiorul Bisericii, promovată de rețele organizate și protejată de un climat de complicitate și de o conspirație a tăcerii.”

Îndemn la neascultare

La o conferință care a avut loc anul trecut, în luna iunie, la Roma, despre „limitele autorității papale”, Burke declara că puterea Papei „nu este magică” și afirma că dacă un Papă „a deviat de la credință avem datoria să nu îl ascultăm”.

Afirmația de acum un an a lui Burke nu era altceva decât un îndemn la nesupunere față de autoritatea papală și un atac la doctrina „Infailibilității Papale”, formulată la Conciliul Vatican I în 1870.

 

Papa aduce în România mesajul pro-imigrație

Papa Francisc se va afla în România într-o vizită apostolică, între 31 mai și 2 iunie. Cu certitudine, el va adresa autorităților române îndemnul de a manifesta mai multă deschidere față de imigranți, la fel cum a făcut recent și în Bulgaria. Aflat în vizită în țara vecină, Papa a vizitat un centru de refugiați și a declarat: „Lumea migranților și a refugiaților este ca o cruce, crucea umanității, o cruce pe care mulți oameni o duc”. Și Francisc a adăugat patetic: „Nu vă închideți ochii, inimile sau mâinile în fața celor ce vă bat la ușă”