În Statele Unite sunt tot mai multe decese, peste 80.000, cele mai multe din lume, iar pe fondul nemulțumirilor populației confruntată cu șomaj record o parte din echipa președintelui Trump, care gestionează epidemia, a intrat în carantină, scrie Rador.

Doctorul Anthony Fauci, exper în boli infecțioase, a spus aseară că intră într-o, „carantină modificată”, în urma unui contact cu risc redus cu o persoană de la Casa Albă, care a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

Doctorul Fauci devine al treilea membru al Grupului de Lucru pentru Coronavirus al Casei Albe care a anunțat că intră în carantină.

Tot ieri, șeful Centrelor Statelor Unite pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, doctorul Robert Redfield, a anunțat că se autoizolează în carantină totală pentru două săptămâni.

Cei doi membri proeminenți ai Grupului de Lucru pentru Coronavirus al Casei Albe, Fauci și  Redfield, au făcut anunțul după ce cu o zi înainte, vineri, şeful Administrației Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente, doctorul Stephen Hahn a anunțat că se va autoizola și el pentru două săptămâni.