În perioada 2 mai – 8 august s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Din păcate, din aceste cazuri semnalate o persoană a decedat.

Persoanele infectate pot fi fără simptome, sau pot prezenta simptome similare unei gripe uşoare: febră, cefalee, mialgii, stare de rău, greţuri, vărsături, eventual cu fenomene eruptive cutanate. De asemenea, pot apărea şi forme grave cu simptome neurologice, prezentând tablou clinic de meningită sau meningoencefalită, aceste forme severe apărând mai ales la personae de vârstă înaintată, potrivit satmareanul.net

Nu există un tratament specific al acestei boli şi nici un vaccin care să o prevină. Recomandările pentru populaţie sunt următoarele pentru evitarea infestării cu acest virus periculos sunt urmăroatele: Să se evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mânecă lungă şi pantaloni lungi, să se utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să se împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, folosind plase de protecţie la ferestre, să se utilizeze substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei, să se evite vizitarea zonelor turistice cu bălţi şi alte ape stătătoare, deltă, mlaştini, sau să își ia măsuri de protecţie sporite, adecvate pentru evitarea înţepăturilor de ţânţari.