Cătălin Predoiu a declarat că Ministerul Justiției a suplimentat cu 500.000 de lei fondurile instanțelor, parchetelor și Administrației Naționale a Penitenciarelor, în vederea igienizării sediilor.

„S-au luat măsuri de două, trei săptămâni de igienizare suplimentară și în Ministerul Justiției și la sediul instanțelor, inclusiv Administrația Penitenciarelor, sunt în contact cu CSM și cu președinții curților de apel, dânșii la rândul lor au luat aceste măsuri, am alocat fonduri de 500 de mii de lei pentru astfel de consumabile destinate igienei sediilor de instanțe și de parchete. (…) Ministerul Justiției a făcut ceea ce trebuia să facă, a alocat aceste fonduri și am recomandat întărirea regulilor de igienă.” a declarat Predoiu, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul Justiției a mai punctat că CSM are ultimul cuvânt legat de suspendarea activității instanțelor:

„Este o chestiune care ține de funcționalitatea instanțelor, de regulamentele de ordine interioară care este de compentența CSM și stăm de vorbă. În acest moment a opri cursul judecăților ține de o discuție cu CSM și de responsabilitatea CSM și este de văzut în ce măsură nu este prematură o astfel de măsură ținând cont și de dreptul la justiție, accesul liber la justiție, aici fiecare instanță poate să își gestioneze foarte bine programul și măsurile de igienă.”

 

Te-ar putea interesa și: