Potrivit acestuia, există o preocupare din ce în ce mai mare în mediul de afaceri din Germania ca urmare a intenției autorităților de la Washington de a impune sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția conductei de gaz care tranzitează Rusia, ajungând în Europa de Vest.
„Sancțiunile americane împotriva conductei Nord Stream 2 reprezintă o veste proastă pentru economia germană”, a declarat Treier. Potrivit acestuia, există o îngrijorare crescândă a oamenilor de afaceri germani cu privire la escaladarea continuă a conflictului comercial.
„Decizia Camerei Reprezentanților din SUA va duce la mai multă incertitudine pe piețele mondiale”, prezice domnul Treier.
Anterior, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat Legea privind Autorizarea Apărării Naționale pe anul 2020, care prevede sancțiuni pentru construcția conductei de gaz Nord Stream-2.
La data de 13 noiembrie, Bundestag-ul, parlamentul german, a susținut implementarea directivei UE privind gazele, în legislația germană, cu modificări care permit scoaterea unei părți a conductei de gaze rusești „North Stream-2” de sub regulile celui de-al treilea pachet energetic al UE. Ca răspuns, compania petrolieră poloneză de stat PGNiG a amenințat Germania cu un proces dacă autoritățile de la Berlin nu vor implementa în totalitate directiva UE privind gazele.
Mai înainte, Danemarca autorizase construcția Nord Stream 2 pe teritoriul său.
Conducta Nord Stream 2, care trece pe fundul Mării Baltice, este proiectată pentru a transporta gaz direct de la furnizorii din Rusia către consumatorii din Europa. Capacitatea presupusă a conductei va fi de 55 de miliarde de metri cubi pe an.
Proiectul este realizat de Gazprom în colaborare cu companiile europene Engie, Uniper, OMV, Shell și Wintershall.

Te-ar putea interesa și: