Evenimentul Zilei > Social > Pandemia pare să reizbucnească în China din cauza mutației Delta! Va face față vaccinul chinezesc acestei variante?
Pandemia pare să reizbucnească în China din cauza mutației Delta! Va face față vaccinul chinezesc acestei variante?

Pandemia pare să reizbucnească în China din cauza mutației Delta! Va face față vaccinul chinezesc acestei variante?

China se confruntă cu cel mai puternic val de îmbolnăviri de după Wuhan. Varianta Delta a făcut ca focarul centrat în jurul orașului Nanjing să se răspândească în toată țara.

Vineri, oficialii chinezi au anunțat 206 de cazuri noi începând cu 20 iulie, cele mai multe dintre în jurul Nanjing. Există, însă, cazuri de îmbolnăvire și în 13 orașe din 5 provincii.

Varianta Delta vine din Rusia

Deși numărul de îmbolnăviri nu e mare, specialiștii sunt îngrijorați. Echipele epidemiologice au lucrat zi și noapte și au reușit să meargă înapoi pe lanțul de transmitere a virusului. S-a aflat, astfel, primele îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul unor angajați ai aeroportului Nanjing după ce au primit sarcina să facă curat într-un avion care tocmai sosise din Rusia.

Media de stat din China susține s-au înregistrat mai multe teste pozitive în rândurile acestei echipe dat fiind că nu au fost respectate dispozițiile riguroase în materie de igienă.
Până în prezent, 7 dintre persoanele infectate în ultimul focar sunt în stare critică. Nu e deloc surprinzător, dat fiind că varianta delta este mai virulentă și mai infecțioasă, provocând forme severe ale bolii chiar și la pacienții mai tineri.

Chinezii iau măsuri draconice pentru a bloca răspândirea

Beijingul are o strategie stabilită pentru gestionarea cazurilor de îmbolnăvire în conformitate cu abordarea „toleranță zero” . Astfel, o parte din orașul Nanjing a fost pusă sub carantină, iar autoritățile testează milioanele de locuitori din regiune. Se pare că obiectivul autorităților comuniste este de a testa pe toată lumea din zona afectată.

Îngrijorare cu privire la eficacitatea vaccinului chinezesc

Acest focar ridică mari întrebări cu privire la eficacitatea vaccinului Sinovac dezvoltat de China. Acest vaccin a fost puternic criticat pe plan internațional pentru eficacitatea sa scăzută. Tocmai de aceea, mai multe țări asiatice au ales să renunțe la vaccinul chinezesc, în ciuda prețului său avantajos. Eficacitatea scăzută a vaccinului se anunță o mare problemă pentru autoritățile de la Beijing, având în vedere faptul că varianta Delta reprezintă o mare problemă și în Marea Britanie, Europa continentală și SUA, unde populația a avut acces la vaccinuri mult mai eficace, scrie site-ul zerohedge.com.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News