Evenimentul Zilei > Economie > Pandemia declanșează o Apocalipsă financiară. „Depășește toate crizele pe care le-am trăit!”
Pandemia declanșează o Apocalipsă financiară. „Depășește toate crizele pe care le-am trăit!”

Pandemia declanșează o Apocalipsă financiară. „Depășește toate crizele pe care le-am trăit!”

„E deosebit de orice am văzut în viața noastră. Ceea ce se întâmplă astăzi pe piețele financiare depășește criza financiară din 2008, depășește 9/11, depășește vârful tehnologic și depășește prăbușirea din 1987. Poate numai dezastrul din 1929 este deocamdată mai mare, dar puțini dintre noi erau în viață atunci. Scriem un nou capitol pentru manualele de istorie americane și mondiale. Am întors numai câteva pagini și nu suntem siguri cum se va termina, dar nepoții noștri vor învăța într-o zi la școală despre marea pandemie din 2020 și despre ce a însemnat pentru istoria lumii”, susține Jim Bianco, fondatorul și strategul șef al Bianco Research, un specialist de ale cărui opinii ține cont prestigioasa agenție Bloomberg.

În opinia lui Bianco, singura măsură care ar da roade ar fi închiderea tranzacțiilor. „În acest moment, am închis orice altceva pentru a lupta împotriva acestei pandemii. Practic, nu există nimic altceva deschis acum. Deci, de ce să nu închidem piețele financiare până nu obținem o gestionare mai bună la dimensiunea pagubelor? Și apoi, le putem redeschide”.

În istoria Statelor Unite, autoritățile de reglementare au închis piața bursieră doar de patru ori: 1914 când a început Primul Război Mondial, în timpul vacanței bancare din 1933, după asasinarea lui Kennedy și după atentatele teroriste din 2001.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: