Evenimentul Zilei > Social > Pandemia de Covid-19 a dus la apariția artritei. Iată care sunt simptomele
Pandemia de Covid-19 a dus la apariția artritei. Iată care sunt simptomele

Pandemia de Covid-19 a dus la apariția artritei. Iată care sunt simptomele

Pandemia de Covid-19 a făcut mulți oameni să apeleze la mâncare pentru a scăpa de plictiseală și de stres. Drept urmare, multe persoane ar putea fi expuse riscului de apariție a unei afecțiuni care a crescut în ultimii trei ani.

Guta, o formă comună de artrită, provoacă episoade extrem de dureroase de articulații care durează aproximativ o săptămână. Poate fi declanșată prin consumul de alimente, consumul de alcool și supraponderalitate.

Creșterea numărului de cazuri

Guta este numită istoric „boala regilor” deoarece i-a afectat doar pe cei care erau suficient de bogați pentru a mânca diferite feluri de mâncare. Experții au spus că mulți factori ar putea fi în spatele creșterii numărului de persoane afectate – niveluri mai scăzute de exerciții fizice, petrecerea timpului în casă, plictiseala și incertitudinea generală.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că Marea Britanie va deveni cea mai grasă națiune din Europa până la începutul anilor 2030, cu 37% dintre adulți clasificați drept a fi obezi. Femeile și adulții cu vârsta sub 45 de ani au avut cea mai mare probabilitate de a crește în greutate în timpul pandemiei, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Leicester din mai.

Simptomele cu care vă puteți confrunta

Episoadele de gută încep, de obicei, cu o durere bruscă și severă la degetul mare, dar poate fi și la picioare, mâini, încheieturi, coate și genunchi. Guta se tratează mai întâi cu analgezice, dar unei persoane i se pot administra steroizi sub formă de injecții sau tablete. Unii trebuie să ia medicamente pentru a preveni atacurile repetate.

NHS recomandă pierderea în greutate, limitarea consumului de alcool și a alimentelor grase, exerciții fizice, renunțarea la fumat și obiceiuri mai sănătoase pentru a evita crizele de gută, potrivit The Sun.