Pandemia de Covid-19 a dus la apariția artritei. Iată care sunt simptomele

Pandemia de Covid-19 a dus la apariția artritei. Iată care sunt simptomele Sursa: Laurentiu Iordache | Dreamstime.com

Pandemia de Covid-19 a făcut mulți oameni să apeleze la mâncare pentru a scăpa de plictiseală și de stres. Drept urmare, multe persoane ar putea fi expuse riscului de apariție a unei afecțiuni care a crescut în ultimii trei ani.

Guta, o formă comună de artrită, provoacă episoade extrem de dureroase de articulații care durează aproximativ o săptămână. Poate fi declanșată prin consumul de alimente, consumul de alcool și supraponderalitate.

Creșterea numărului de cazuri

Guta este numită istoric „boala regilor” deoarece i-a afectat doar pe cei care erau suficient de bogați pentru a mânca diferite feluri de mâncare. Experții au spus că mulți factori ar putea fi în spatele creșterii numărului de persoane afectate - niveluri mai scăzute de exerciții fizice, petrecerea timpului în casă, plictiseala și incertitudinea generală.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că Marea Britanie va deveni cea mai grasă națiune din Europa până la începutul anilor 2030, cu 37% dintre adulți clasificați drept a fi obezi. Femeile și adulții cu vârsta sub 45 de ani au avut cea mai mare probabilitate de a crește în greutate în timpul pandemiei, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Leicester din mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simptomele cu care vă puteți confrunta

Episoadele de gută încep, de obicei, cu o durere bruscă și severă la degetul mare, dar poate fi și la picioare, mâini, încheieturi, coate și genunchi. Guta se tratează mai întâi cu analgezice, dar unei persoane i se pot administra steroizi sub formă de injecții sau tablete. Unii trebuie să ia medicamente pentru a preveni atacurile repetate.

NHS recomandă pierderea în greutate, limitarea consumului de alcool și a alimentelor grase, exerciții fizice, renunțarea la fumat și obiceiuri mai sănătoase pentru a evita crizele de gută, potrivit The Sun.