În momentul în care alegem să purtăm un astfel de accesoriu trebuie însă să ținem cont de anumite aspecte. Pălăriile pot completa perfect o ținută, dar, în aceeași măsură, o pot ruina, dacă nu sunt alese corespunzător. Claire Howeson, proprietara unui magazin de pălării din Londra, ne dă câteva sfaturi despre cum să ne alegem pălăria potrivită. „Sfatul meu este să optați întotdeauna pentru simplitate. Cumpărați o pălărie de calitate, care să poată fi asortată la orice ținută. Ea nu se va demoda și va deveni un articol de bază în garderoba dumneavoastră”.

Atenție la forma feței

O pălărie aleasă corect îți poate pune în valoare trăsăturile feței, ba chiar să îți ascundă caracteristicile pe care nu le dorești vizibile. Dacă ai o formă rotundă a feței, evită să porți pălării cu coroană rotundă și îndreaptăte spre ceva mai unghiular, precum accesoriile cu boruri largi. În cazul în care ai o față mai mică, cu caracteristici delicate, optează pentru un model cu margini mici. Asta îți va scoate trăsăturile în evidență. Trăsăturile unei forme pătrate ale feței pot fi îmblânzite de un accesoriu cu model asimetric, iar dacă ai chipul mai alungit, evită pălăriile înalte, mai degrabă îndrăznește să porți unele cu accente dramatice, precum penele. Astfel, vei distrage atenția de la mărimea feței.

Culoarea, un aspect important

Un alt aspect important asupra căruia specialiștii atrag atenția este culoarea pălăriei pe care alegem să o purtăm, asta deoarece nuanța aleasă se va reflecta și asupra chipului nostru. În acest caz, un ten luminos este întotdeauna pus în valoare mai bine de culori neutre, pale, precum bej sau lila. Femeilor cu pielea deschisă la culoare le este recomandat să evite culorile precum verde aprins, pentru că efectul pe care îl va avea această nuanță asupra tenului este unul palid și nu prea plăcut. Dacă vine vorba despre cele mai potrivite nuanțe ale accesoriilor de pe cap, acestea sunt, cu siguranță, roșu sau fucsia, culori destul de puternice, dar care se vor reflecta și pe chipul celor care le poartă.

 

O notă de eleganță

„O femeie care poartă pălărie este elegantă și frumoasă, așa că purtați cu încredere acest accesoriu. Te poți simți puțin ciudat atunci când o porți pentru prima dată, însă vei rămâne surprinsă câte complimente vei primi și chiar te vei întreba de ce nu ai apelat la acest truc mai demult.”, a declarat Claire Howeson (foto).

 

Cum purtăm borseta cu stil

Borseta, ca accesoriu, a fost inventată acum mult timp, iar de-a lungul anilor a suferit multe transformări, pentru ca în anul 2019 să revină în trend. Borseta de tip centură-portmoneu este din ce în ce mai căutată de doamnele și domnișoarele din întreaga lume. De la accesoriul banal de demult, cel care se purta mereu în talie, aceasta a evoluat până a devenit cel mai stilat și la modă detaliu al unei ținute. Iată câteva modalități în care puteți să purtați această geantă:

● În talie – poate fi purtată în loc de centură sau cordon, asortată cu un trench sau sacou oversized. Dacă vrei să își accentuezi talia, o poți pune atât pe centru, cât și puțin pe lateral.

● Pe șolduri – în loc de curea ● Pe un umăr – Poți opta de asemenea să o porți neglijent, cu rol mult mai stilistic

● Stil Cross-body – cu bareta în unghi, peste piept, cu buzunarul în față sau lateral.

 

Persoanele cu obezitate simt mai puțin gustul alimentelor decât celelalte persoane, fiind vorba de o predispoziție genetică, ce ar putea determina crearea unor diete personalizate mai eficiente. Cercetătorii au demonstrat că inflamația determinată de obezitate este capabilă să distrugă papilele gustative

Grapefruit-ul este indicat pentru purificarea sistemului digestiv și previne, deopotrivă, formarea pietrelor la rinichi. În același timp, faptul că nu are zaharuri sau calorii îl face preferat în foarte multe diete.

Untul de cacao ajută la îmbunătățirea aspectului părului

Majoritatea dintre noi știm că untul de cacao ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, dar ceea ce puțini cunoaștem este că acesta ajută și la refacerea structurii firului de păr, iar în același timp hidratează scalpul și vârfurile despicate și tocite. Totodată, face ca podoaba capilară să fie mai rezistentă în fața factorilor nocivi din mediu. Un alt beneficiu al untului de cacao este faptul că ajută la descurcarea părului, pe care îl face mai ușor de pieptănat și de coafat.