Pâinea care nu îngrașă. Rețeta-minune nu conține făină. Toată lumea ştie că pâinea conține făină, fie albă, intermediară sau neagră, și că îngrășă. Mai jos vă prezentăm reţeta-minune de pâine norișor fără ingredientul de bază.
Pâinea care nu îngrașă. Rețeta-minune nu conține făină. Pentru această reţetă, tot ce vă trebuie sunt trei ingrediente: albușuri de ou, zahăr și amidon de porumb. Pâinea „nor” (cloud bread) este o bezea ușor coaptă. Pentru că nu conține făină, poate fi consumată și de persoanele care țin dietă.
De asemenea, nu conține carbohidrați, zahăr și gluten, se pregătește foarte repede și este pur și simplu incredibilă. Această pâine este foarte pufoasă, tocmai de aceea a primit și denumirea de pâinea nor.
Pâinea care nu îngrașă. RețetaSe nu conține făină - Ingrediente
Pentru a pregăti pâinea norișor, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- albușul de la 3 ouă,
- 30 g zahăr
- 1 lingură cu amidon.
Cine dorește, poate să adauge și puțin colorant alimentar, dar este opțional. De asemenea, mai trebuie spus că prepararea și coacerea durează aproximativ 20 de minute şi se prepară foarte uşor.
Sursa foto: retetesivedete.ro.
Mod de preparare: Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri diferite. Bateți cât se poate de bine albușurile, având grijă să se transforme într-o spumă tare. Adăugați dreptate amidonul și zahărul. Mai bateți o perioadă, apoi adăugați colorantul alimentar, dacă doriți să aveți pe masă o pâine de o culoare specială.
Formați chifle sub formă de norișori care vor fi așezate pe o tavă de copt sau puneți toată compoziția în tavă și o aranjați asemenea unui tort. Pâinea se introduce la cuptor pentru 35-40 de minute. Nu coaceți pâinea la o temperatură mai mare de 150 de grade Celsius. Are miros de vată de zahăr și un gust care nu poate fi descris în cuvinte. Iar cârcotașii nu vor mai avea nimic de spus în fața unui asemenea produs spectaculos.
Sfaturi și trucuri pentru reţeta-minune
Asigurați-vă că mixerul dvs. de bătut albușul este complet curat și nu conține grăsimi sau ulei. În mod similar, asigurați-vă că există ZERO gălbenuș în albușurile de ou.
Separați ouăle cât sunt reci, dar bateți-le când ajung la temperatura camerei. Nu adăugați tot zahărul dintr-o dată. Bezeaua va fi mai pufoasă dacă o adăugați treptat, câte 1 lingură.
Nu mixați prea mult. Dacă bezeaua începe să arate granulată sau chiar umedă, înseamnă că albușurile de ou au fost bătute în exces, iar pâinea „nor” nu va fi pufoasă.
Sursa: retetesivedete.ro.