Una dintre cele mai simple și cele mai bune variante ale pâinii de porumb se bazează pe cele mai simple şi ieftine ingrediente. Puteţi folosi porumb proaspăt, congelat, care este, de asemenea, foarte bun.
Există foarte multe moduri de a face acest preparat, dar această rețetă de pâine de porumb este una dintre cele mai preferate. Pentru această rețetă nu veți avea nevoie de atâtea ingrediente și procesul de preparare este foarte simplu. De asemenea, merită să gătești și să descoperi adevărata savoare a acestui desert mexican.
Sigur mulți nu prepară această pâine de porumb, deoarece când spui pâine mexicană de porumb, toată lumea crede că este vorba despre ceva picant, specific ţării respective, dar nu este aşa, reţeta de mai jos este diferită şi merită încercată.
Ingredientele necesare pentru pâinea de porumb
- 4 bucăți de porumb
- ½ cană de zahăr (100 grame)
- 2 ouă
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 lingurițe de vanilie
- 90 de grame de unt.
Sursa: ro.hiloved.com.
Cum se prepară pâinea mexicană din porumb
Pentru început trebuie curățat porumbul. Merge foarte bine cu porumb proaspăt decojit, deși poți folosi porumb galben conservat dacă vrei, doar asigură-te că este nesărat. Într-un recipient, separă gălbenușurile de albușuri, se adaugă zahărul și se bat până când albușurile sunt asamblate. Le puteți face manual sau cu ajutorul unui mixer.
Aduceți boabele de porumb, untul, praful de copt, gălbenușurile de ou și vanilia la blender. Se amestecă până când porumbul este măcinat perfect. Dacă doriţi îl poți combina cu porumb dulce din conservă.
Când porumbul este lichefiat, se adaugă albușurile bătute cu zahăr și se amestecă cu mișcări învăluitoare pentru a evita eliminarea aerului. Se amestecă încet până când toate ingredientele sunt complet integrate.
Într-un recipient uns în prealabil cu ulei sau unt și care este potrivit pentru cuptor, se pune amestecul pentru pâinea de porumb. Distribuiți bine și apoi coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40 de minute. După timpul de coacere, se lasă să se răcească în cuptor pentru a nu se dezumfla prea mult. Când este caldă, o puteți servi.
Sursa: stiridiaspora.ro.