Evenimentul Zilei > EVZ Special > În mijlocul Pacificului. Un marinar român, solitar, în jurul lumii
În mijlocul Pacificului. Un marinar român, solitar, în jurul lumii

În mijlocul Pacificului. Un marinar român, solitar, în jurul lumii

Sorin Drugan face înconjurul pământului solitar. Marinarul nostru navighează la bordul velierului Aiax, o ambarcatiune veche de 41 de ani

Navigatorul, în vârstă de 63 de ani, se afla în acest moment in arhipeleagul Marchize, din mijlocul Oceanului Pacific. Drugan vine din Panama după o calatorie de 7200 de kilometri în care nu a vazut deloc pământul. El este omul care in 2018 a traversat solitar Oceanul Atlantic in 71 de zile: din Gibraltar pana in insula Maria Galante, la sud de Guadeloupe.

Velierul său are 8,2 metri lungime. Pe 7 martie ieșea din canalul Panama, iar după  59 de zile petrecute in mijlocul Oceanului Pacific  intrezarea ceva in zare: „Vad niste nori si o urma care parea altceva: PAMAAAANT ! Nu imi venea sa cred. Nici nu m-am bucurat. Putea sa fie ” fata morgana”. Dupa 59 de zile pe ocean, unde nu am vazut decat apa si cer, sa apara asa deodata o insula. Dar era adevarata. Era insula Fatu Hiva din arhipelagul Marchize”, isi descria Sorin trăirile pe site-ul aimx.ro.

Ajuns ân Marchize, Sorin Drugan a devenit o curiozitate pentru ceilalți navigatori. Nu mai văzusera vreodată ân acea zonă o ambarcațiune sub pavilion romanesc. Sorin Drugan practică yachtingul din anul 1978 și a parcurs, pana acum, peste 40 000 de mile marine ân croaziere, expediții si regate internaționale.