Evenimentul Zilei > EVZ Play > Păcăliciul zilei. Mugur Cozmanciuc: „Corupție să fie, dar s-o fac și eu!”
VIDEO

Păcăliciul zilei. Mugur Cozmanciuc: „Corupție să fie, dar s-o fac și eu!”

Astăzi avem un Păcălici di granda. Mugur Cozmanciuc, deputat PNL, este un Păcălici de zile mari.

Păcăliciul zilei. Mugur Cozmanciuc; „Corupție să fie, dar s-o fac și eu!”

Fostul meu coleg, Bogdan Tiberiu Iacob, a făcut o descoperire stupefiantă. Îl citez. Merită:

Emisiune de Mirel Curea

„Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a reușit o  performanță rarisimă. El a făcut, marți, o interpelare în Parlament pe adresa ministrului Justiției, cerând informații despre reforma în domeniu, fix în ziua în care DNA a anunțat trimiterea sa în judecată într-un dosar de corupție.

În interpelare, Cozmanciuc furnizează o informație interesantă despre o întâlnire pe 15 februarie cu Roelof Van Ees, ambasadorul Olandei în România, pe tema modificării legilor Justiției, a Codului Penal și a desființării SIIJ. Cu acest prilej, Cozmanciuc a punctat ineficiența SIIJ, care nu ar fi întocmit nici un rechizitoriu pentru fapte de corupție.

Mugur Cozmanciuc, penalul iubitor de anticorupție

Tocmai de aceea, Cozmanciuc i-a cerut ministrului Stelian Ion să-l informeze despre proiectele de reformă ale sistemului judiciar și despre pașii ulterior desființării SIIJ.
Exact când deputatul liberal depunea interpelarea în Parlament, se anunța oficial trimiterea sa în judecată pentru corupție, de către procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Întrucât el este judecat în stare de libertate, are posibilitatea, curând, să primească și răspunsul la interpelarea sa privind necesitatea întăririi luptei contra corupției.”

Am încheiat citarea știrii date de colegul meu, Bogdan Tiberiu Iacob. Pe care îl felicit.

Și anticorupt, și judecat într-un dosar de corupție

Ce să-i spui lui Cozmanciuc? Ce să-i spui unui asemenea Păcălici, iubitor de anticorupție pe stil vechi, aia, SRI-DNA-Coldea-Kovesi, altceva decât că are plăcuta șansă ca potrivit viziunii securisto- tefelisto- USR-isto- liberale, să-și demonstreze nevinovăția?

Este că problema desființării SIIJ îi apare într-o nouă lumină? Este că anticorupția i-a plăcut doar până când i-au bătut mascații în geam?

Cum ziceam, domnul Cozmanciuc… baftă la demosntrat nevinovăția!