Păcăliciul zilei- Cristian Pârvulescu. Educația religioasă, riscantă pentru siguranța națională

Păcăliciul zilei- Cristian Pârvulescu. Educația religioasă, riscantă pentru siguranța națională

Politologul și conferențiarul universitar Cristian Pârvulescu, decan al Facultății de Științe Politice de la SNSPA a afirmat recent că, în contextul dezinformărilor pe temele de sănătate publică, educația religioasă prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională.

Păcăliciul zilei- Cristian Pârvulescu. Educația religioasă, riscantă pentru siguranța națională.

Interesant, să vedem de ce. Ne spune tot el:

„Educația nu este neutră, iar educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională, pentru că sănătatea ține se siguranță națională”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Educația religioasă, adică amărâta aia de oră de religie pe care o fac școlarii distruge mințile școlarilor! Noi nu reușim să le distrugem mințile copiilor noștri cu patru ore de matematică - „distrugem” în sensul bun. Patru ore de matematică pe săptămână! Să-i îndoctrinăm cu chimie, cu fizică, cu limbi străine, cu... Nu! În schimb, ora aia prăpădită distruge mințile copiilor!

 Naționalismul este egal cu furia?

Dar să vedem ce spune în continuare decanul de la Facultatea de Științe Politice, supranumită și Facultatea de TFL-ism LGBT.

„Educația în România nu este în secolul XX, este în secolul XIX. Este o nevoie stringentă de adaptare la educație, dar cu profesori care sunt frustrați e foarte greu să faci lucrul ăsta.”

Colegii dumisale sunt frustrați, aham... am înțeles. Și dă și exemplu.

„ Cel la care mă gândesc în acest moment este profesor de matematică și face parte din AUR...”

Aham..., înțeleg.

 „Ringo Dămureanu este profesor! Vă dați seama?! E plin partidul ăla de profesori naționaliști și furioși.”

Naționalismul înseamnă furios. Am înțeles și asta. Bun. Iar partidul e plin de profesori care sunt în halul ăsta. Avem și o generalizare, foarte bine.

 Cristian Pârvulescu despre „influențații” de comunism

Continuă tot Cristian Pârvulescu:

 „Situația nu este deloc favorabilă. Șanse pentru cei tineri sunt, dar problema este a maturilor care cred că știu ceva și care au ieșit atât de influențați din comunism.”

Aham... sunt foarte influențați din comunism și sunt și religioși. Așa i-a influențat pe ei comuniștii. Iar ăștia, care n-au ieșit influențați din comunism, ăștia sunt atei. Am înțeles.

 „Ideile astea se fac pe baza unor frustrări acumulate și ar fi fost un loc bun ca psihoterapia să înflorească în România. Dar oamenii nu se duc la psihoterapeut, preferă să se ducă la preoți, și nu la cei mai deschiși, ci la cei mai retrograzi”, mai spune același domn Pârvulescu.

După ce c-au ieșit vai de mama lor din comunism, prostiți de comunism, ei se duc la preoți. Că așa prostește comunismul. Când îți intră comunismul în cap, te duci la preot și ești credincios. Când ești progresist și nu ești comunist, ești ateu. Dar cum facem, că ești ateu, exact cum erau marxiștii, comuniștii. Aham, bun. Bine.

 Păcăliciul cu izmene schimbate

Pe de altă parte, cât de Păcălici să fii să pui semnul egal între credință și primitivism, între educația religioasă și incultura sanitară, între naționalism și lipsa de educație, între patriotism și frustrare?

Încurajat, fac și eu legătură cauzală între Facultatea de Științe Politice, unde Pârvulescu este decan, și neo-marxismul ateism cu care sunt îmbolnăvite mințile copiilor care ajung din greșeală la această facultate. În fapt, doar o versiune a Școlii Superioare a Partidului Comunist Român, „Ștefan Gheorghiu”, dar una cu izmenele schimbate.

Domnul Pârvulescu ar trebui să se ducă și el undeva, nu? Pe noi ne trimite la psihoterapeuți, nu la preoți. Dar eu nu-l trimit la psihoterapeut și nici la preot. Ci înapoi, în locul pe care în mod evident l-a părăsit prematur, nu știu dacă provocat sau spontan, dar foarte clar cu sechele serioase.