Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie FAVORABILĂ pentru Ovidiu Tender. Omul de afaceri a scăpat de acuzația de abuz în serviciu
Decizie FAVORABILĂ pentru Ovidiu Tender. Omul de afaceri a scăpat de acuzația de abuz în serviciu

Decizie FAVORABILĂ pentru Ovidiu Tender. Omul de afaceri a scăpat de acuzația de abuz în serviciu

Omul de afaceri Ovidiu Tender a contestat executarea pedepsei de 12 ani și șapte luni de închisoare din dosarul Rafo-Carom. În acest sens, el a fost joi astăzi la Tribunalul Arad, alături de hackerul arădean Marcel Lazăr Lehel, cunoscut și ca Guccifer.

Tender a și reușit să obțină anularea pedepsei de șase ani și nouă luni la care a fost condamnat pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, informează aradon.ro. 
În plus, omul de afaceri a cerut instanței să recontopească pedepsele ce i-au fost aplicate şi prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 12 ani şi 7 luni de închisoare. Tribunalul Arad a admis contestaţia la executare formulată de omul de afaceri.

 

Hackerul arădean a cerut în fața instanței emiterea unui nou mandat de executare prin contopirea pedepselor primite în SUA și România și deducerea perioadelor în care a stat în arest în cele două state. 

 

Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat în România pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu şi ale unor vedete. În SUA, arădeanul a pledat vinovat pentru acuzaţii legate de accesul neautorizat în mai multe sisteme informatice, recunoscut că a reuşit inclusiv să spargă serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton.

Judecătorul a stabilit următorul termen pentru 4 aprilie 2017.