Orlando Bloom, un erou al trilogiilor de succes

Orlando Bloom, un erou al trilogiilor de succes

Actorul britanic Orlando Bloom s-a bucurat de succes, inca de la inceputul carierei sale cinematografice, datorita rolului Legolas, din trilogia "Stapanul Inelelor".

 A fost distribuit apoi in megaproductia „Piratii din Caraibe”.

Succesul inregistrat de cele doua trilogii l-a propulsat pe Orlando Bloom in galeria celor mai apreciate vedete de la Hollywood. A mai jucat in „Elizabethtown”, „Troia”, „Refugiul” si „Regatul Cerului”, in care i-a avut colegi de platou pe actorii Peter O’Toole, Sean Bean, Kirsten Dunst, sau Brad Pitt.

In 2002 a fost nominalizat de revista „Teen Peolple” printre cei mai atragatori actori mai tineri de 25 de ani, iar revista „People” l-a desemnat ca fiind cel mai vanat burlac al anului 2004.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea care l-a incurajat pe Orlando sa ia lectii de actorie a fost mama sa. In 1993 se muta la Londra si se alatura trupei Teatrului National pentru Tineret, unde petrece doua sezoane si obtine o bursa la British American Drama Academy.

Cea mai recenta aparitie a lui Orlando Bloom in cinematografe este cea din „Piratii din Caraibe: La Capatul Lumii”, productie in care joaca si Marcel Iures. Bloom mai poate fi urmarit si pe scena teatrului londonez, in piesa „In Celebration”, scrisa de David Storey.

Inedit

E in distributia filmelor cu cele mai mari incasari

> Patru dintre filmele in care a a jucat fac parte parte din topul productiilor cu cele mai mari incasari din istorie. > Actorul sufera de dislexie, o boala care se manifesta prin tulburare la citit, prin modificarea cuvintelor sau prin greseli de lectura. > Orlando Bloom a fost botezat dupa compozitorul Orlando Gibbons.