Organizatorii SAGA Festival, îngropați în datorii după trei ediții organizate

SAGA Festival. Sursa foto: Facebook

SAGA Festival, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din București, i-a lăsat pe organizatori cu datorii uriașe. Astfel, pentru a face față situației financiare dificile înaintea celei de-a patra ediții, olandezii au adoptat o strategie complexă pentru a gestiona pierderile.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul evenimentului, organizatorul SAGA Festival este SAGA Music Festival SRL, o companie înregistrată la data de 15 ianuarie.

Organizatorii SAGA Festival au înființat o firmă nouă pentru concertul din iulie

Compania este deținută de către Olanu Entertainment SRL, o altă firmă înființată recent.

Mai exact, a fost înființată pe 14 decembrie 2023, cu o lună înainte de înregistrarea SAGA Music Festival SRL.

Elena-Cristina Nicolae este unicul asociat al Olanu Entertainment SRL, o companie care servește ca paravan pentru olandezii care organizează festivalul și care au rămas cu datorii uriașe după cele trei ediții de festival de până acum.

Administratorul SAGA Music Festival SRL este Vandewalle Thomas Ann D., un cetățean olandez.

SAGA. Sursa foto: Instagram

Datorii uriașe pentru organizatorii evenimentului

După prima ediție a SAGA Festival, situația financiară a fost dificilă. Firma a înregistrat pierderi în valoare de 26,6 milioane de lei și datorii în sumă de 35,9 milioane de lei, cu creanțe de 4,4 milioane de lei.

După a doua ediție a festivalului din 2022, pierderile s-au redus la 21,5 milioane de lei, dar datoriile au crescut semnificativ, ajungând la peste 64 de milioane de lei, cu creanțe de peste 11 milioane de lei.

În urma ediției din anul trecut, situația contabilă a fost și mai nefavorabilă, cu toate că ierderile au fost mai mici, ajungând la peste 3,5 milioane de lei.

Datoriile au ajuns la peste 78,1 milioane de lei în 2023, cu 21,6 milioane de lei în creanțe.

SAGA Festival. Sursa foto: Facebook

În plus, veniturile din 2023 au fost mai mici comparativ cu cele din 2022. Organizatorii au încasat 22 milioane de lei față de 26 milioane de lei cu un an înainte.

Furnizorii SAGA Festival nu și-au mai văzut banii

Însă nu doar olandezii au suferit pierderi cu SAGA, ci și furnizorii care au semnat contracte cu ei. Potrivit surselor, cei care au prestat diverse servicii pentru marele eveniment din București nu și-au mai văzut niciodată banii.

SAGA Festival este operat de ALDA, o companie fondată de doi olandezi specializați în organizarea de evenimente similare în diverse locații din întreaga lume, potrivit defapt.ro.