Uitați de orez! Trucul banal ce-ți salvează telefonul intrat în apă

Uitați de orez! Trucul banal ce-ți salvează telefonul intrat în apă Telefon mobil. Sursa: Pixabay

Există un truc banal de simplu și inovativ pentru a repara telefonul mobil căzut în apă, risc frecvent în sezonul estival.

Trucul banal care poate salva telefonul intrat la apă. Există un truc simplu și inovativ pentru a repara telefonul mobil căzut în apă, risc frecvent pe timpul verii. Punerea telefonului în orez când se udă este unul dintre cele mai frecvente mituri, deși niciun producător care se respectă nu recomandă această tehnică.

De ce e riscantă tehnica orezului

Udarea telefonului mobil este printre cele mai comune incidente care pot surveni vara. Din nefericire, repararea echipamentelor electronice costă mult, deci multe persoane recurg la soluții la domiciliu despre care se crede că ar funcționa.

Cea mai mare îngrijorare, atunci când smartphone-ul se udă, este că apa ajunge la materialele metalice din interior, care încep să se corodeze. Acest lucru poate provoca un scurtcircuit, sau pur și simplu o parte a telefonului poate să cedeze.

Ne puteți urmări și pe Google News
telefon whatsapp

Sursa foto: pexels / anton

Deși primul tău gest reflex este să pui aparatul într-un castron și să-l umpli cu orez, deoarece este absorbant, tehnica nu este atât de eficientă pe cât se crede de obicei. Specialiștii avertizează că orezul poate lăsa urme de amidon, care deteriorează și mai mult interiorul sensibilului dispozitiv electronic.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem de îndată ce telefonul intră în contact cu apa este să-l oprim și/sau să-l deconectăm de la curentul electric. În niciun caz acesta nu trebuie încărcat.

Metoda nouă și banală care îți poate salva telefonul

O altă tehnică obișnuită este folosirea unui uscător de păr. Și aceasta implică un risc, căci aerul poate muta apa în zone unde nu a fost inițial, ceea ce în final ar putea provoca un scurtcircuit în interior.

De aceea, soluția ideală este să așezați telefonul mobil într-un recipient timp de 24/48 de ore cu pungi de silice (dioxid de siliciu), care au o remarcabilă capacitate de absorbție. Cealaltă opțiune firească este să duceți telefonul udat la un profesionist care se ocupă de verificarea și repararea lui, notează ziarulromanesc.