Ordine și siguranță publică, în mandatul lui Cătălin Predoiu. Operațiune anti-drog de amploare a IGPR și DIICOT

Ordine și siguranță publică, în mandatul lui Cătălin Predoiu. Operațiune anti-drog de amploare a IGPR și DIICOTCătălin Predoiu MAI. Sursa foto: facebook

Ministrul Cătălin Predoiu are noi rezultate în lupta anti-drog: 131 de percheziții domiciliare luni dimineață, în municipiului București și județele Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman

Percheziții anti-drog de amploare în 131 de locații

Cătălin Predoiu, ministrul PNL al Afacerilor Interne, anunță noi operațiuni împotriva grupurilor infracţionale: percheziții de amploare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă și trafic de droguri

MAI, sub conducerea lui Cătălin Predoiu, continuă destructurarea rețelelor de trafic de droguri și contrabandă cu arme ilegale.

Luni, procurorii DIICOT și polițiști din șase județe au efectuat percheziții

Luni dimineață, polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut 131 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

Ținta perchezițiilor: trafic cu arme de foc și anti-drog

Potrivit comunicatului IGPR, a reieșit că un cetățean străin de origine turcă ar fi inițiat și constituit împreună cu mai multe persoane de naționalitate română o grupare de criminalitate organizată, specializată în procurarea și vânzarea de arme de foc (letale), fără marcaje de identificare și elemente de individualizare.

percheziții arme / sursa foto: arhiva EVZ

Armele ar fi fost introduse în țară ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme, fiind ulterior vândute, de către diverși intermediari, membrilor unor grupuri infracționale sau unor persoane cunoscute cu un comportament violent, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Până la finalul lunii octombrie 2024, au fost scoase din circuitul ilegal 47 de astfel de arme letale. Poliția a pus în aplicare peste 60 de mandate de aducere.