Evenimentul Zilei > Politica > Orban vrea șefia Senatului. „Noi vom avea candidat”
Orban vrea șefia Senatului. „Noi vom avea candidat”

Orban vrea șefia Senatului. „Noi vom avea candidat”

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară, la Realitatea Plus, că PNL își dorește șefia Senatului și va încerca să își impună candidatul.

„Aici au probleme că-s mulţi care-şi doresc. Nu aţi văzut că data trecută l-au susţinut pe Teodor Meleşcanu, adică un om din afara partidului. Dumneavoastră credeţi că, cei 69 de senatori care mai figurează formal la PSD mai ascultă toţi de comanda PSD şi vor vota toţi candidatul pe care-l propune PSD, cu atât mai mult cu cât sunt mai mulţi care-şi doresc”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realitatea Plus, întrebat ce va face PNL în privinţa alegerii unui nou preşedinte al Senatului în condiţiile în care PSD deţine majoritatea în Camera superioară a Parlamentului.

Întrebat cum va proceda PNL pentru a o instala la şefia Senatului pe Alina Gorghiu, premierul a spus: „Dumneavoastră credeţi că, cei 69 de senatori care mai figurează formal la PSD mai ascultă toţi de comanda PSD şi vor vota toţi candidatul pe care-l propune PSD, cu atât mai mult cu cât sunt mai mulţi care-şi doresc”.

Orban a respins varianta ca PNL să „cumpere” senatori PSD, întrebat în acest sens.

Nu am cumpărat şi nu vom cumpăra niciodată. Nu-i curtez, nu curtez pe nimeni. Deci, noi vom avea candidat, în primul rând vrem să discutăm cu partenerii noştri să obţinem susţinerea candidatului. Adevărul e că PNL mai are 30 de senatori acum, de asemenea mai avem posibilitatea de a obţine susţinerea de la senatorii USR, de la senatorii UDMR, de la senatorii ALDE, 8 la număr, de la senatorii PMP, 5 la număr, putem ajunge la un scor foarte echilibrat. De asemenea, nu ştiu cum va reacţiona domnul Meleşcanu, domnul Meleşcanu taman ce a fost dat jos ca urmare a Deciziei CCR, s-ar putea să fie supărat pe PSD, s-ar putea să nu voteze, nu se ştie cum va vota”, a spus Orban.

Liderul PNL a subliniat că liberalii vor încerca să-şi impună candidatul la preluarea conducerii Senatului cu „argumente normale”. „Am luat decizia în Biroul Executiv să o susţinem pe doamna Gorghiu”, a adăugat Orban.