Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban, pe punctul de a ceda. A fost trădat! „Cum să te duci tocmai tu la PSD?!”
Orban, pe punctul de a ceda. A fost trădat! „Cum să te duci tocmai tu la PSD?!”

Orban, pe punctul de a ceda. A fost trădat! „Cum să te duci tocmai tu la PSD?!”

Premierul Ludovic Orban a lansat un atac la adresa mai multor doctori celebri din România după ce aceștia s-au înscris în alegerile parlamentare drept candidați PSD.

Atât profesorul Alexandru Rafila, cât și prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, au anunțat că s-au înscris în PSD și că vor candida la alegerile parlamentare din decembrie, lucru care l-a înfuriat vizibil pe premierul Ludovic Orban.

„Cum să te duci tu Rafila și Cercel la PSD care a torpilat deciziile sanitare ale autorităților? Vor fi torpilați! Nu mai au nicio credibilitate în tot ceea ce exprimă.

Unul dintre ei și-a schimbat deja opiniile, am văzut. Nu vreau să îi dau numele. Să te duci să îți depui candidatura la PSD, mi se pare un fel de abandon. Ce o să facă Cercel? Se ocupă de Matei Balș sau se duce în campanie cu domnul Ciolacu și cu domnul Bădulescu?

Domnul Rafila mai este și reprezentant OMS. Să știe lumea că cei doi s-au înscris în PSD ca să candideze. Unul a mai fost membru PSD, domnul Rafila”, a declarat Ludovic Orban.

Cine sunt cei doi medici celebri care au trecut de partea PSD?

Adrian Streinu-Cercel

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a fost prezentat, astăzi, în mod oficial, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD, la care au participat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, drept candidat la alegerile parlamentare din decembrie.

„Am acceptat invitația dumneavoastră de a participa în Senatul României pe probleme de politici de sănătate. Din păcate, în momentul de față trecem printr-o criză majoră în sănătate la nivel planetar, nu numai la nivelul României.

În acest context, specialiștii trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci și acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităților spitalicești”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Alexandru Rafila

„Mulțumesc domnului președinte Ciolacu pentru încredere. A fost un pas difici pentru mine, dar pe de altă parte, având în vedere cariera administrativă pe care o am în spate, am considerat că am suficient de multă experență ca să pot să ajut, nu neapărat PSD, ci această țară, împreună cu mulți alți colegi, încât să avem o legislație în domeniul sănătății: accesul universal la servicii de sănătate. Fiecare din om din această țară trebuie să poată să obțină, atunci când are nevoie, unde are nevoie, fără să îl împovăreze financiar, serviciile medicale de care ar trebui să beneficieze.

Pentru acest lucru, este nevoie de o legislație, de oameni care să implementeze legistația, de finanțare, și mai presus de orice este nevoie de bună credință.

Cunosc PSD, însă nu îl cunosc de mult pe domnul președinte Ciolacu. Am avut o întâlnire sinceră, dechisă, fără condiții și un lucru care m-a determinat să fac acest pas este că dânsul a înțeles un lucru pe care eu i l-am spus: mai întâi sunt medic și voi respecta întodeuna lucrurile care țin de conștiința mea preofesională, și în al doilea rând vor fi membru al PSD”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: