Fost șef al vămilor în epoca CDR (1997 – 2000), Nini Săpunaru a fost șeful organizației PNL Vrancea  până în 2016 și parlamentar în trei legislaturi. Este un personaj controversat, numele său apărând în numeroase scandaluri de corupție și contrabandă cu țigări și alcool, pe vremea când conducea Direcția Generală a vămilor.

A fost obșigat să plece de la conducerea PNL Vrancea la începutul lui 2016, după ce a fost acuzat de colaboraționism cu PSD și cu Marian Oprișan. I s-a reproșat, în principal, că l-a menajat pe Oprișan în schimbul contractelor de proiectări, pe care le primea firma cumnatului său de la Consiliul Județean Vrancea și primăriile PSD.

Potrivit unei alte decizii a premierului, Costel Barbu a fost numit secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, iar Virgil Guran a consilier de stat pentru ordine publică şi siguranţa cetăţeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului. Ludovic Orban a semnat şi eliberarea din funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci a lui Ionuţ Barbu.