Orban a îmblânzit sindicatele din sănătate! Se mai ține amplul protest al ambulanțierilor?

Orban a îmblânzit sindicatele din sănătate! Se mai ține amplul protest al ambulanțierilor?

Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" suspendă masivul protest la nivel naţional programat pentru ziua de miercuri, 10 noiembrie.

Conducerea federației a fost invitată la o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor Publice.

"Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' din România a fost invitată pe data de 10 noiembrie a.c., ora 9:00, de către premierul României la sediul Guvernului României. La această întâlnire va fi prezent alături de premier, şi ministrul Sănătăţii, domnul Nelu Tătaru, şi ministrul Finanţelor Publice, domnul Florin-Vasile Cîţu, unde se vor analiza în vederea soluţionării cele cinci revendicări menţionate şi anunţate în programul protestului anunţat.

Urmare a invitaţiei premierului României, conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' din România a suspendat protestul la nivel naţional din toate Serviciile Publice de Ambulanţă şi acţiunea de pichetare a Guvernului programată în data de 10 noiembrie a.c., între orele 14:00 - 16:00, acţiune aprobată de Primăria Capitalei", se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale, remis luni Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma întâlnirii de la Guvern, reprezentantul FNSAR va susţine o conferinţă de presă la ieşirea din sediul acestuia, în jurul orei 10:00.

Revendicări multiple

Revendicările Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România sunt: suplimentarea cu personal în serviciile de ambulanţă, rectificarea bugetară la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale şi cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activităţii în serviciile de ambulanţă, reaşezarea salarizării asistentului medical, a managerului general şi a membrilor comitetului director din serviciile de ambulanţă.

Totodată, pe lista de revendicări se mai află salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanţă începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul grilei anului 2022, precum şi asigurarea pensiei de urmaş familiei acestuia în urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanţă în lupta cu virusul COVID-19.

Miercurea trecută, Sindicatul Ambulanța Cluj a protestat pentru a atrage atenția asupra unor probleme întâmpinate de personal în contextul epidemiei. Principalele lor nemulțumiri se leagă de creșterea timpilor de așteptare la solicitările venite prin 112 și de faptul că personalul este extenuat după ”8 luni de luptă continuă cu acest inamic invizibil”. În plus, sunt nemulțumiți și de situația personalului operativ angajat pe perioada stării de urgenţă, precum și de reducerea sporului de recunoștință.