Orașul subteran construit de Putin. Câte buncăre private are liderul de la Kremlin

Sursa; https://hindustannewshub.com/

Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete în caz că va decide să se ascundă. Acest lanț se întinde de la Moscova până în Munţii Ural. În plus, Rusia se pregătește să facă noi adăposturi.

Jurnaliștii de la Sobesednik au realizat o anchetă în care au explicat cum s-a dezvoltat rețeaua de buncăre a lui Vladimir Putin. Unul din autori este chiar Oleg Roldughin, redactorul-şef al publicației rusești Sobesednik. El a declarat că au fost construite buncăre încă din perioada sovietică.

Acestea erau destinate funcționarilor de stat. Roldughin a subliniat că a fost intensificată construcția lor, mai ales, în ultima perioadă. Redactorul-șef a spus că este sigur că acestea încep de la Moscova și ajung până la Munții Urali și fluviul Volga. În plus, Vladimir Putin ar dispune de două sisteme de buncăre, unele înregistrate şi altele neînregistrate.

Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale. Este vorba de un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct preşedintelui rus. Şeful acestei direcţii este Aleksandr Lineţ, care a ocupat funcția de conducere a departamentului din Serviciul Federal de Securitate (FSB) pentru Districtul militar. Putin i-a dăruit lui Lineț, în urmă cu doi ani, un apartament de 176,7 m.p. Imobilul se află în sediul Direcţiei pentru administrarea patrimoniului preşedinţiei ruse din centrul Moscovei.

Când a început reconstrucția buncărelor

Roldughin şi echipa sa de jurnalişti au descoperit că aceiaşi muncitori angajaţi pentru construirea buncărelor oficiale şi a tunelurilor pe sub palatul președintelui rus sunt cei construiesc adăposturi private pentru preşedinte. În plus, numărul de buncăre construite este mult mai mare față de cel trecut în documentele oficiale. Redactorul-șef a mai adăugat că jurnaliștii au aflat că tunelurile din Moscova coboară până la 200 de metri sub pământ. Persoanele care au descoperit tunelurile au făcut acest lucru din întâmplare. După ce s-a aflat ce descoperire au făcut, aceştia au fost condamnaţi la diferite sancţiuni administrative. Mai mult decât atât, unii dintre ei erau pasibili de închisoare și au decis să plece din Rusia.

Jurnalistul a mai adăugat că renovarea buncărelor a început după ce Putin a preluat funcția de preşedinte. De exemplu, trei ascensoare din buncărele din Moscova au fost modernizate, iar valoarea lucrărilor a fost estimată în jurul sumei de aproximativ 55 milioane de ruble, aproximativ 902.000 dolari. „Amploarea proiectului permite să se tragă concluzii asupra profunzimii buncărelor şi ce tipuri de ascensoare şi puţuri sunt instalate sub Moscova.

Agenţia care se ocupă de construirea puţurilor pentru lansatoare de rachete este responsabilă de această modernizare. Numeroase buncăre sunt legate unele de altele prin tuneluri lungi de mai multe zeci de kilometri”, a mai explicat redactorul-șef.

Unde se află tunelurile ascunse ale lui Vladimir Putin

În primul rând, există tuneluri ascunse sub centrul Moscovei. Jurnaliștii au susținut că celebrul sistem Metro-2 leagă clădirile guvernamentale din Moscova de buncărele capitalei. De asemenea, aceste tuneluri mai leagă capitala Rusiei de oraşele Balaşiha, Cehov şi Kaluga. Una dintre intrările în acest tunel ar fi în apropiere de bulevardul Miciurinski din Moscova.
Mai mult decât atât, ar exista zeci de intrări de acest fel în Moscova. Ele ar fi găsite în diferite locuri: Aleea Lucinikov ( nu departe de Piaţa Lubianka, adresa sediului şi a închisorii FSB), Aleea Krestovozdvijenski (în apropierea Ministerului Apărării) şi Taganka (lângă buncărul lui Stalin). În acest context, jurnaliștii au afirmat că există un întreg oraş subteran sub acest loc, legat de Kremlin prin tuneluri.
Jurnaliștii au mai descoperirt că există o serie de adăposturi subterane sub palatul lui Putin din oraşul Ghelendjik, pe ţărmul Mării Negre. În plus, ar mai exista buncăre și sub muntele Iamantau și într-un oraș bine ascuns în Ural. Mejgorie este un oraș situat la sud de Ekaterinburg, undeva între Magnitogorsk şi Ufa. În plus, ar fi fost intensificate lucrări în zona muntelui Iamantau, mai ales, în ultimii ani. Avioanele ruseşti au impus o zonă de excludere aeriană deasupra muntelui şi este dificil să pătrunzi acolo pe jos, afirmă jurnaliştii de la Sobesednik, informează Agerpres.