Evenimentul Zilei > Actualitate > Orașul în care cadavrele zac pe străzi. Coronavirus a lovit violent în partea asta a lumii
Orașul în care cadavrele zac pe străzi. Coronavirus a lovit violent în partea asta a lumii

Orașul în care cadavrele zac pe străzi. Coronavirus a lovit violent în partea asta a lumii

În orașul Guayaquil din Ecuador situația devine din ce în ce mai dificlă din cauza Coronavirus. Zeci de cadavre au fost găsite pe străzi sau pe holurile spitalelor.

Orașul Guayaquil din Ecuador a fost groaznic lovit de Coronavirus. În ultimele zile au fost remarcate mai multe cadavre ce au fost abandonate pe holurile spitalelor, unde alte sute de pacienți ăși așteaptă internarea, scrie CNN.

Personalul medical abia poate să facă față numărului mare de infectați, care până acum au venit în mai multe valuri, luând pe nepregătite spitalele din oraș.

Flavio Ramos a fost adus la spital într-o stare foarte proastă, bărbatul abia mai putea să respire și alterna între starea de conștiență și cea de inconștiență. Fiul său, Arturo, care îl conducea, a putut să vadă, însă, cadavrele abandonate pe holurile spitalului.

Doi morți zăceau pe podea. Nimeni nu s-a ocupat să mute cadavrele, iar până a doua zi, numărul morților din salon a crescut la 3. Peste o lună mai târziu, familia lui Arturo încă nu a reușit să îl înmormânteze pe Flavio Ramos. Nu pentru că nu vor să facă asta ci pentru că la puțin după moartea sa, spitalul „i-a pierdut” cadavrul.

În vârstă de 55 de ani, bărbatul este doar o altă victimă a COVID-19 în Guayaquil, locul uneia dintre cele mai dure epidemii de coronavirus din lume.


O treime din populaţia de 2,7 milioane de locuitori din Guayaquil, focarul epidemiei de COVID-19 şi capitala economică a Ecuadorului, a contractat coronavirusul, a afirmat joi primarul acestui oraş-port, Cynthia Viteri.

„Am făcut un studiu statistic pentru a cunoaşte situaţia infecţiilor cu COVID-19 în oraş. Pe bază ştiinţifică, el a indicat că 33% dintre locuitorii din Guayaquil au fost infectaţi”, a scris ea pe Twitter.

Prima preocupare a primarului şi a echipei sale municipale „este de a fi atenţi la cei 67,3% dintre locuitorii (din Guayaquil) care nu au fost contaminaţi, pentru ca ei să nu ajungă victime ale virusului”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: