Evenimentul Zilei > Social > Orașele românești, total neprietenoase cu copiii. Care sunt orașele aflate la polul opus
Orașele românești, total neprietenoase cu copiii. Care sunt orașele aflate la polul opus

Orașele românești, total neprietenoase cu copiii. Care sunt orașele aflate la polul opus

Niciun oraș din România nu este prea prietenos cu familiile cu copii sau cu cei mici. Aceasta e concluzia celui mai important studiu în domeniu, realizat de o companie germană specializată în relocare, Movinga. Bucureștiul e singura localitate românească ce abia intră în top, spre finalul clasamentului, capitala României ocupând locul 134 din 150.

Nemții iau în calcul aspecte esențiale pentru viața unei familii: calitatea vieţii în oraş, locuire, educaţie, şomaj, legislație familială,  şi accesibilitatea în general. S-a contabilizat suma primită de părinții aflați în concediu pentru creșterea copiilor și dacă sunt încurajate sau nu familiile de același sex.

Cele mai prietenoase 10 oraşe din lume sunt următoarele: Helsinki (Finlanda), Quebec (Canada), Oslo (Norvegia), Munchen (Germania), Copenhaga (Danemarca), Stockholm (Suedia), Reykjavik (Islanda), Calgary (Canada), Montreal (Canada) şi Gothenburg (Suedia).

Cele mai neprietenoase orașe din lume sunt Istanbul (Turcia), Kuwait City (Kuweit) și Izmir (Turcia).

Bucureştiul ocupă locul 134 din 150 în top și e, de altfel,. Singurul oraș românesc prezent în listă. La capitolul mobilitate, Capitala a înregistrat un scor de numai 5 puncte din 100, fiind practic, al doilea oraș de la coada clasamentului în ceea ce privește posibilitățile de transport urban. Şi calitatea aerului aerului este deosebit de proastă, în București, la fel și serviciile de sănătate.

Informații complete despre acest studiu pot fi găsite aici.