Abonamentele costa intre 14,28 euro si 42,84 euro. Preturile difera in functie de beneficiile incluse in fiecare pachet: minute si trafic internet.
Orange Romania a lansat ieri serviciul telefonie fixa si pentru persoanele fizice. Compania ofera un pachet de servicii care cuprinde telefonie fixa si conexiune la internet de mare viteza pentru utilizatorii individuali, dar si pentru companii. Abonamentele costa de la 14,28 euro pana la 42,84 euro, in functie de traficul de internet si numarul de minute incluse.
Abonatii Orange care achizitioneaza si un astfel de pachet vor beneficia de convorbiri gratuite intre telefoanele din reteaua operatorului. Doar in cazul celui mai ieftin pachet, Home & Office Pack 12, convorbirile gratuite sunt valabile de luni pana vineri, in intervalul 6.00 seara-8.00 dimineata si in weekend.
Fixul...mobil
Cei care se aboneaza la serviciile de telefonie fixa ale Orange trebuie sa-si defineasca zona fixa in care vor sa le functioneze telefonul sunand la numarul 7999 chiar din locul in care urmeaza sa utilizeze aceste servicii. Zona poate fi schimbata la cerere, insa fiecare modificare costa 5 euro.
Numerele de telefonie fixa la Orange au prefixul „0374”. Apelurile de la numerele de mobil Orange catre numere de fix ale companiei vor fi considerate ca fiind efectuate in retea, ceea ce va insemna tarife mai mici pentru utilizatori.
Serviciul Home & Office Pack este disponibil prin intermediul unei cartele SIM si al unui dispozitiv HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access). Pretul standard al dispozitivului este de 177,31 euro (TVA inclus). Pentru abonamente pe doi ani, dispozitivul este oferit gratis de companie, iar pentru cele pe un an se ofera o reducere de 50%.
Zapp si Vodafone aveau deja Zapp a lansat serviciul de telefonie fixa FixTel la finele lui 2005. „Acesta a aparut datorita cererii masive de servicii de date si voce. FixTel are o acoperire mult mai mare decat operatorii traditionali de telefonie fixa, preturile sunt competitive si cel mai important este faptul ca serviciul este disponibil imediat. S-a dovedit a fi un produs de succes si vom continua eforturile de penetrare a acestui sector”, ne-a declarat Carmen Lazar, Head of Corporate Affairs la Telemobil, operatorul serviciului Zapp.
In prezent Zapp are peste 60.000 de utilizatori de telefonie fixa. Zapp FixTel este disponibil sub forma a doua tipuri de abonamente, care costa 4,76, respectiv 9,52 dolari (TVA inclus).
Vodafone Romania a lansat in iunie serviciul de telefonie fixa Vodafone Acasa. La Vodafone exista patru abonamente cu preturi cuprinse intre 3,57 si 9,52 euro (TVA inclus). Serviciul este disponibil pentru aproximativ 97% din populatia tarii.
Si Cosmote a lansat propriile produse, dar in colaborare cu compania „sora” Romtelecom. „Cosmote va oferi pachete de servicii comune cu Romtelecom pentru segmentele rezidential si business. Primii pasi in aceasta colaborare au fost reprezentati de lansarea extraoptiunilor de 200 de minute·200 de SMS-uri·50 MMS-uri·50 minute catre Romtelecom si 300 de minute·300 SMS-uri·50 MMS-uri·50 de minute catre Romtelecom, pentru utilizatorii de cartele Cosmote”, ne-au declarat oficiali ai companiei.
*la jumatatea anului 2007
INTERNET
Orange imbunatateste serviciile de date
Orange a lansat si un serviciu, disponibil in 42 de orase, care le permite clientilor sa incarce fisiere cu o viteza de pana la 1,46 Mbps. Accesul la acest serviciu este inclus in planul tarifar Internet Unlimited Office Plus 3G·. In cazul in care utilizeaza alte planuri tarifare 3G·, clientii Orange pot activa optiunea Fast Upload la tariful de 5,95 euro pe luna.
Operatorul a lansat in anumite zone din Bucuresti (in zonele cu parcuri industriale) si un serviciu de date cu viteze de descarcare de pana la 7,2 Mbps. Aceasta este cea mai rapida conexiune mobila de pe piata locala. De noile viteze de conectare la internet beneficiaza clientii care utilizeaza un abonament Internet Unlimited Office Plus in valoare de 30 de euro pe luna. Orange si-a extins si reteaua de internet mobil in banda larga si ofera acum servicii de date mobile 3G· la viteze de pana la 3,6 Mbps in 42 mari orase din tara.