Opt lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre acest oraș minune

Opt lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre acest oraș minune

Crezi că știi totul despre Dubai? Mai gândește-te. Chiar dacă orașul este faimos mai degrabă pentru stilul de viață luxos pe care îl promovează, el implică și o dimensiune culturală și istorică fascinantă - cât și o mulțime de alte surprize.

Un lucru știut este că, înainte de dezvoltarea turismului, orașul Dubai a obținut bani din petrol. Dar, înainte de petrol, Dubai se axa pe scufundările după perle, având peste 300 de vase tradiționale (dhow), operate de 7.000 de marinari care munceau din greu. Pentru a afla mai multe despre această istorie mai puțin cunoscută a orașului, mergi la Muzeul Perlelor din Dubai, unde vei descoperi cea mai mare colecție de perle din lume, donată de negustorul Sultan Al Owais. Acolo vei putea vedea expuse perle de apă sărată în valoare de peste 500 de milioane AED ($136.077.545).

La mijlocul secolului al 19, rupia indiană era moneda principală în Dubai și Emirate, urmând ca în 1957 să fie introdusă rupia Golfului, și aceasta dispărând complet în 1966. În ciuda acestei evoluții, legăturile cu India rămân puternice - cei mai mulți vizitatori din Dubai provin de acolo, iar în oraș vei găsi o mulțime de restaurante indiene minunate. Cele mai recente interacțiuni dintre Dubai și India includ deschiderea primului parc tematic Bollywood din lume, la periferia orașului.

Dubai beneficiază de unul dintre cele mai performante sisteme de transport în comun din lume. Conform Guinness World Records, metroul acestui oraș se bucură de cea mai lungă linie condusă automat din lume. Iar aceasta devine din ce în ce mai lungă, cu noi și noi stații adăugate pe măsură ce ne apropiem de Expo 2020, care va avea loc în Dubai.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1968, acum mai puțin de 50 de ani, erau doar 13 mașini înmatriculate în Dubai. Acum sunt pentru 1,5 milioane, reflectând dezvoltarea economică a Emiratelor, de la câteva așezări de pescari și scufundători de perle, până la ceea ce este astăzi al patrulea cel mai vizitat oraș din lume.

În ciuda opiniei populare, Dubai nu este doar un oraș de coastă; este și un oraș de munte, teritoriul lui incluzând și regiunea Hatta, unde vizitatorii pot merge în drumeții și pot face mountain biking prin natura sălbatică din munții Hajar, se pot da cu caiacul în apele turcoaz ale barajului Hatta și pot explora crescătoriile de albine și fermele de curmale din zonă.

Obiceiurile din Emirate cer ca oaspeții să fie întâmpinați cu ceai și curmale - o jumătate de ceașcă de ceai, conform tradiției. Motivul este simplu: ceaiul este extrem de fierbinte, și, dacă ceașca ar fi plină, oaspeții și-ar frige degetele încercând să bea din ea. Dacă gazda toarnă o ceașcă plină de ceai, este un mod subtil de a le sugera oaspeților că vizita lor a durat mai mult decât era cazul. Pentru a afla mai multe despre asta și pentru a descoperi și alte obiceiuri, fă o vizită la Centrul Sheikh Mohammed Pentru Înțelegere Culturală.

Emiratele Arabe Unite au un Minister al Toleranței și un Minister al Fericirii. Țara a sprijinit un număr de inițiative și proiecte conform Programului National pentru Fericire, care include, printre altele, construirea de birouri cu o atmosferă cât mai prietenoasă.

În doar 58 de ani, Aeroportul International din Dubai a evoluat de la o pistă din nisip compactat la cel mai aglomerat aeroport din lume pentru zboruri internaționale - mai mult de 83 de milioane de pasageri doar în 2016.