Oprescu construieşte Uranusul peste capul judecătorilor

Oprescu construieşte Uranusul peste capul judecătorilor

Deşi magistraţii au decis suspendarea lucrărilor la bulevardului Uranus, muncitorii sapă în continuare, iar edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a tăcut mâlc până acum.

Scandalul legat de bulevardul Uranus, din Bucureşti, pentru care au fost demolate zeci de imobile protejate istoric, a luat o nouă turnură. Deşi Curtea de Apel Cluj a dispus, pe 21 noiembrie 2011, suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) şi a autorizaţiei de construcţie a bulevadrului, pe şantier, firmele angajate lucrează nestingherite. Mai mult, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuză judecătorii că îi întârzâie lucrarea. Pentru anularea definitivă a PUZ-ului şi a autorizaţiei de construcţie pentru magistrala Nord-Sud există un proces, care se va judeca la Bucureşti. Lucrările au continuat ca şi cum nu s-a întâmplat nimic Reprezentanţii municipalităţii nu au anunţat nimic legat de această decizie a Curţii de Apel, iar muncitorii sapă şi toarnă beton, spunând că nu le-a spus nimeni că au restricţie pe vreun tronson. Întrebaţi cum comentează decizia instanţei şi de ce nu au sistat lucrările de când instanţa a decis suspendarea lor, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că au alte acte în vigoare. "Decizia aduce întârzieri în derularea investiţiei " "Lucrările au fost continuate în zona care a fost declarată ca fiind de utilitate publică, prin HG nr. 590/23.6.2010, pe baza de autorizaţii distincte pentru clădirile care au fost desfiinţate şi pe baza avizelor obţinute de la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional", se specifică în răspunsul muncipalităţii, solicitat de EVZ. În ceea ce priveşte legalitatea demersului primăriei, reprezentanţii municipalităţii spun că lucrările s-au făcut în baza Planului Urbanistic General "nepunându-se în discuţie niciodată oportunitatea investiţiei, ci numai un viciu de procedură cu privire la elaborarea şi aprobarea PUZ-ului de către HCGMB. Pe cale de consecinţă, efectul Curţii de Apel este acela de a aduce întârzieri în derularea investiţiei, acest lucru putând duce la penalizări". Se inaugurează tronson după tronson Până una alta, edilul-şef a inaugurat deja primul tronson al bulevardului: Piaţa Victoriei- Occidentului. Şi cel de-al doilea este aproape finalizat: Occidentul – Griviţei.

Acum se discută soarta Halei Matache. "Face obiectul unui studiu, care într-una din variante propune păstrarea ei pe actualul amplasament, iar în altă variantă se propune relocarea", au adăugat reprezentanţii municipalităţii. "Există mai multe decizii judecătoreşti care suspendă proiectul.“ NICUŞOR DAN, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul Citiți și:

  • Curtea de Apel Bucureşti: Bulevardul Uranus nu este de utilitate publică
  • Noi demolări nocturne pentru bulevardul Uranus| FOTO
  • Arhitecţii şi-au dat acordul ca bulevardul Uranus să treacă pe sub curtea Parlamentului
  • Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ-ul bulevardului Uranus

Ne puteți urmări și pe Google News