Evenimentul Zilei > Actualitate > Opinii PRO și CONTRA din partea oamenilor din fotbal, după modificarea formatului Campionatului Mondial
Opinii PRO și CONTRA din partea oamenilor din fotbal, după modificarea formatului Campionatului Mondial

Opinii PRO și CONTRA din partea oamenilor din fotbal, după modificarea formatului Campionatului Mondial

Faptul că FIFA a anunțat că Mondialul din 2026 va alinia 48 de echipe a șocat, sau nu, majoritatea oamenilor de fotbal.

Mărirea numărului de echipe la turneul final din 2026 a atras un val de nemulțumir în lumea fotbalului. Înă, multe voci salută decizia FIFA, găsindu-i beneficii.

„Cupa Mondială este o petrecere a fotbalului, cu cât mai multe echipe cu atât mai bine” – Carles Puyol, fostul căpitan al Barcelonei.

„Este o greşeală. Această decizie este una politică, nu sportivă. Nu văd un motiv pentru care să schimbi un sistem care a fost de succes cu 32 de echipe” – Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele clubului Bayern Munchen.

„Turneul va fi plictisitor şi nu va fi benefic fotbalului, am văzut asta la EURO 2016. Era evident că acest lucru urma să se întâmpla pentru a face mai mulţi bani” – Uwe Seeler, vice-campion mondial cu Germania de Vest în 1966.

„Este incredibil. Încearcă să distrugă Cupa Mondială. Nu înţeleg decizia. Asta nu mai e Cupa Mondială” – Berti Vogts, legendarul jucător al naționalei Germaniei, câștigător al Campionatului Mondial (1974) şi European (1972), alături de Germania de Vest. Ca selecționer al „Mannschaft”-ului, Vogts a cucerit titlul european din 1996.

„Infantino (n.r. – președintele FIFA) se poartă precum Blatter. A luat singur decizii fără a se consulta cu cineva şi asta mă supăra foarte tare. E uşor să extinzi competiţia fără a fi nevoie să plăteşti jucătorii. Industria fotbalului se menţine datorită cluburilor şi campionatelor, nu cu ajutorul FIFA” – Javier Tebas, preşedintele ligii profesioniste spaniole de fotbal.

„Sunt în favoarea acestei decizii. Ca antrenor de club, dacă extinderea ar fi însemnat mai multe meciuri, mai puţină vacanţă şi mai puţin timp de pregătire aş fi spus nu. Este important ca acei criticii să înţeleagă că acestă decizie nu înseamnă mai multe meciuri. Astfel jucătorii sunt protejaţi, la fel şi cluburile. Echipele mai slabe vor juca probabil două meciuri, apoi vor pleca acasă” – Jose Mourinho, tehnicianul lui Manchester United.

„Vă mulţumesc că aţi adus Campionatul Modial mai aproape de cei săraci” – Samuel Eto`o, fost jucător.

„Vom colabora alături de FIFA, UEFA şi alte federaţii europene pentru a înţelege cum funcţionează noul sistem cu 48 de echipe” – Martin Glenn, preşedintele Federaţiei Engleze.

„Cea mai mare temere a mea este că fotbalul va fi diferit, că nu va mai fi la fel de atractiv. Cu toţii vrem să vedem meciuri deschise şi mă tem că multe echipe vor aborda o strategie defensivă” – Reinhard Grindel, preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: