Opere de artă istorice, la târgul de „păduchi”. De ce le-au confiscat polițiștii bucureșteni?

Opere de artă istorice, la târgul de „păduchi”. De ce le-au confiscat polițiștii bucureșteni?

Poliţiştii bucureşteni au identificat două persoane care vindeau într-un târg din sectorul 6 mai multe picturi extrem de valoroase fără să aibă acte de proveniență

Operele de artă par să dateze din perioada celei de a doua jumătăţi a secolului XIX - prima jumătate a secolului XX şi aparțin, conform semnăturilor, unor artişti plastici cunoscuţi.  Cei ce le vindeau nu aveau acte de provenienţă şi nici rapoarte de expertiză, oamenii legii precedând la ridicarea obiectelor de artă.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că anchetatorii au solicitat o expertiză a operelor de artă descoperite în București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa cum reiese din datele oficiale, furnizate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, „polițiștii Serviciul de Investigaţii Criminale, în acord cu operaţiunea desfăşurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil şi imobil, în urma unei acţiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfăşurată astăzi, 3.10.2020, într-un târg din sectorul 6, au identificat 2 persoane care ofereau spre vânzare mai multe bunuri de semnificaţie culturală, respectiv picturi realizate, în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de provenienţă şi nici rapoarte de expertiză conform normelor privind comercializarea bunurile culturale mobile!

 

„În acest sens, transmite Poliția Capitalei, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a doua jumătăţi a secolului XIX - prima jumătate a secolului XX , atribuite conform semnăturilor unor artişti plastici cunoscuţi".

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii provenienţei, cât şi a însemnătăţii culturale a acestora.

Comoară de neprețuit, furată din Anglia

Recent, o adevărată comoară, furată din Anglia, estimată la peste 2,5 milioane de lire sterline, a fost descoperită  în România.

Așa cum a dezvăluit evz.ro, este vorba despre o adevărată comoară, unică la nivel mondial, care a fost descoperită, îngropată, într-o localitate din județul Neamț.

Este vorba despre un tezaur de neprețuit pentru istoria mondială care conține opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Poliția Română și DIICOT au transmis că, în urma cooperării judiciare internaționale cu autoritățile din Marea Britanie și Italia, au fost descoperite, în județul Neamț, cărți și manuscrise vechi în valoare de peste 2.500.000 de lire sterline, susceptibile a fi fost sustrase din Londra.

Cărțile includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol Francisco Goya.