Operaţiunea Chefornak: Cum au pus britanicii gând rău romilor

Operaţiunea Chefornak: Cum au pus britanicii gând rău romilor

Poliţia londoneză este insistentă pe problema romilor şi desfăşoară numeroase operaţiuni pentru a-i alunga de pe străzile oraşului. La ultima acţiune, realizată chiar în centrul Londrei, au fost arestaţi 13 romi din estul Europei, printre care şi români.

Operaţiunea "Chefornak", prin care se urmăreşte repatrierea tuturor romilor prinşi de poliţişti, este, astfel, în plină desfăşurare. De la începutul acestui an, în România au ajuns 30 de romi expulzaţi de autorităţile britanice.

Însă, nici romii nu stau pasivi. Mulţi dintre ei recurg la trucuri pentru a scăpa de arest. Acum poartă baticuri pentru a semăna mai mult cu populaţia arabă, pretind că sunt cântăreţi ambulanţi, îi păcălesc pe turişti cu jocuri de noroc pe stradă şi se dau chiar şi ofiţeri de poliţie.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a afirmat că susţine pe deplin operaţiunea poliţiei britanice. "Avem o cooperare excelentă cu poliţia londoneză şi împreună am convenit asupra unui plan de acţiune cu scopul de a reduce criminalitatea românească din Londra (...) Dacă există infractori români, ei trebuie reţinuţi de poliţie şi pedepsiţi", a declarat diplomatul român.

Ne puteți urmări și pe Google News