ONU acuză Israelul după atacul de la Jabalia: Ar putea fi crime de război

ONU acuză Israelul după atacul de la Jabalia: Ar putea fi crime de război Război Israel-Hamas. Sursa foto: AFP via Getty Images

ONU acuză Israelul după atacul de la Jabalia. Cel puţin 195 de palestinieni au fost ucişi în atacurile israeliene asupra taberei de refugiaţi din Fâşia Gaza.

ONU acuză Israelul după atacul de la Jabalia unde aproximativ 120 de oameni sunt încă daţi dispăruţi sub dărâmături. Şi cel puţin 777 au fost răniţi. Este anunţul făcut de biroul de presă al guvernului Hamas. Israelul a spus că a vizat şi a ucis lideri Hamas din această tabără.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că 8.700 de persoane au fost ucise de la începutul bombardamentelor israeliene.

ONU spune că asupra taberei de refugiaţi Jabalia ar putea echivala cu o crimă de război

Biroul ONU pentru Drepturile Omului a comunicat că atacul aerian al Israelului asupra taberei de refugiaţi Jabalia ar putea echivala cu o crimă de război.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ONU, numărul mare al victimelor civile şi amploarea distrugerilor ridică îngrijorări serioase cu privire la atacuri disproporţionate. Biroul de presă al Hamas din Fâşia Gaza a transmis că 195 de persoane au fost ucise în atacurile de marţi şi miercuri.

Având în vedere numărul mare de victime civile şi amploarea distrugerilor în urma atacurilor aeriene israeliene asupra taberei de refugiaţi de la Jabaliya, avem serioase îngrijorări că acestea sunt atacuri disproporţionate care ar putea echivala cu crime de război. Este anunţul făcut de Înaltul Comisariat ONU într-un mesaj pe platforma X.

Palestinienii caută victime la locul atacurilor israeliene asupra caselor din tabăra de refugiați Jabalia din nordul Fâșiei Gaza

Sursa foto: aljazeera.com.

Israelul a bombardat de două ori tabăra de refugiaţi de la Jabalia

Marţi şi miercuri, armta isralileană a provocat pagube materiale semnificative în acest teritoriu foarte dens populat. La fiecare atac au fost câteva zeci de morţi în rândul civililor, potrivit Hamas.

Israelul a explicat marţi că a vizat un comandant Hamas, Ibrahim Biari, prezentat ca fiind unul din responsabilii atacului sângeros al mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie din Israel.

Aceste atacuri fără precedent au provocat peste 1.400 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene. Israelul a răspuns imediat cu artilerie şi bombardamente aeriene intense şi neîncetate asupra Fâşiei Gaza. Potrivit Hamas, acestea au provocat aproape 8.800 de decese în rândul populaţiei palestiniene, inclusiv 3.648 de copii.