Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat duminică că țara crește producția de arme de nouă generație pentru a se proteja de inamicii din Europa, Statele Unite și Australia.
Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, actualmente vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, susține că țara sa va mări producția „celor mai puternice arme” pentru a se „proteja de inamicii Rusiei.
„Mărim producția celor mai puternice mijloace de distrugere”, a spus Medvedev pe aplicația de mesagerie Telegram. Fostul președinte al Rusiei se referă la „inamicii” Moscovei din Europa, SUA, Japonia, Australia, Noua Zeelandă și din „alte locuri care au jurat credință naziștilor”.
Medvedev, care este șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, nu a oferit detalii despre ce arme ar putea fi vorba. După declanșarea războiului din Ucraina, în 24 februarie a devenit unul dintre cei mai agresivi oficiali ruși, amenințând de nenumărate ori că Rusia va folosi arme nucleare în conflict.
Dimitri Medvedev: „Rusia ar fi fost sfâșiată dacă nu ar fi existat arme nucleare”
Dimitri Medvedev a mai declarat că dacă nu ar fi avut arsenal nuclear, Rusia ar fi fost sfâșiată: „Dacă nu ar fi fost arsenalul nuclear strategic, am fi fost sfâșiați.
O țară enormă, o țară bogată, și toată lumea se uită și se gândește cum să pună mâna pe ceva sau să o împartă în părți, iar apoi să o bage în buzunar în liniște. Și chiar dacă sună dur, acest lucru descurajează în mare măsură capetele înfierbântate, mai ales în alianțele neprietenoase, să ia decizii anti-Rusia. Așa a fost, așa este și așa va fi”, a mai spus omul lui Vladimir Putin.
Putin n-a ascuns faptul că Rusia are noi tipuri de arme, inclusiv hipersonice
Președintele Vladimir Putin a spus în mod repetat că Rusia a dezvoltat noi tipuri de arme, inclusiv arme hipersonice, despre care se laudă că pot ocoli toate sistemele existente de apărare antirachetă.
Din clipa în care Putin a trimis trupe în Ucraina, 24 februarie, Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a apelat în mod regulat la rețelele de socializare pentru a scrie postări din ce în ce mai bombastice. Cu Moscova care se află cu un picior în spate în ofensiva sa în Ucraina pro-occidentală, sunt temeri că Rusia ar putea recurge la arsenalul său nuclear pentru a realiza o descoperire militară.
Vineri, Putin a spus că Rusia și-ar putea modifica doctrina militară introducând posibilitatea unui atac preventiv pentru a dezarma un inamic, într-o aparentă referire la un atac nuclear.
Șeful Kremlinului a susținut că rachetele de croazieră și sistemele hipersonice ale Rusiei sunt „mai moderne și chiar mai eficiente” decât cele din Statele Unite, scrie lemonde.fr.