Evenimentul Zilei > Justitie > Omul lui Frunzăverde de la CJ Caraș-Severin a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile
Omul lui Frunzăverde de la CJ Caraș-Severin a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Omul lui Frunzăverde de la CJ Caraș-Severin a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Tribunalul Timiș a decis, miercuri, arestarea preventivă a liberalului Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș - Severin. El este acuzat că a pretins mită 10% din banii pe care instituția publică pe care o reprezenta, îi plătea unui om de afaceri pentru a realiza lucrări diverse de utilități publice.

Mâna dreaptă a lui Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș – Severin, este cercetat de DNA Timișoara cu privire la săvârşirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată. De asemenea, nepotul omului politic, Adrian Cosmin Ghiorghioni, e cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență. Acesta era trimis de liberal să încaseze banii din șpăgile provenite de la omul de afaceri Pavel Valentin Armașu.

”În perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente. În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. În perioada  7 ianuarie  – 6 aprilie 2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar – inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro. Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de1.900 lei. La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014. Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au notat procurorii DNA în motivarea reținerii celor doi inculpați.

Tribunalul Timiș, care a judecat miercuri propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi a  decis trimiterea în arest a vicepreședinteșlui CJ Caraș-Severin, pentru 30 de zile, și anchetarea  sub control judiciar a nepotului lui Ionesie Ghiorghioni, pe durata a 60 de zile.