OMS avertizează. Bolile cronice se înmulțesc din cauza lipsei activității fizice

sursa foto: wikipedia

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că milioane de oameni din întreaga lume nu au o activitate fizică suficientă, lucru ce poate duce la înmulțirea bolilor cronice.

OMS a atras atenția că oamenii care nu fac exerciții fizice s-ar putea confrunta cu probleme de sănătate, iar acest fenomen va avea consecințe devastatoare în viitor.

OMS avertizează că lipsa exercițiilor duce la boli cronice

Potrivit unui raport al OMS, în următorii ani, un număr suplimentar de aproximativ 500 de milioane de persoane din lumea întreagă vor dezvolta cel mai probabil boli cardiace, obezitate, diabet, depresie, demenţă şi alte afecţiuni cauzate de absenţa exerciţiilor fizice.

În acest sens, specialiștii le recomandă adulților cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână. Peste un sfert din populația lumii nu respectă recomandările de activitate fizică.

Acest fenomen este de două ori mai grav în ţările cu venituri mari (36,8%) decât în ţările cu venituri mici (16,2%).

Pentru ca oamenii să-și păstreze sănătatea nu este nevoie ca ei să meargă la sală sau să execute o serie de activități fizice intense. Mersul pe biciletă sau mersul în ritm alert sunt suficiente.

De asemenea, pandemia de coronavirus a arătat importanţa pe care o au programele online de fitness, a precizat raportul publicat de OMS.

Fiona Bull, directoarea departamentului de activitate fizică din cadrul OMS a declarat că tratamentele la care trebuie să se supună cei care nu vor face activitate fizică, vor costa omenirea aproximativ 27 de miliarde de dolari.

Această sumă ar putea fi folosită pentru a pregăti 100 de milioane de medici, potrivit Agerpres.

Activitatea fizică te menține sănătos

Mișcarea zilnică duce la scăderea riscului de a te îmbolnăvi. Astfel, dacă faci până la 10.000 de pași în fiecare zi, scade riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare, cancerului și a mortalității, precum și cu incidența cancerului și a bolilor cardiovasculare, potrivit cercetărilor publicate în jurnalul JAMA Internal Medicine.

Un grup de cercetători internaționali a descoperit într-un studiu din 12 septembrie că intensitatea pașilor poate oferi beneficii suplimentare.