OMS anunță vești bune! Ce se întâmplă cu pandemia de COVID-19

OMS anunță vești bune! Ce se întâmplă cu pandemia de COVID-19COVID-19 afectează creierul. Un nou studiu i-a îngrijorat pe medici. Sursa: Akesin | Dreamstime.com

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, miercuri, o serie de vești bune, anume că numărul celor decedați în urma infectării cu COVID-19 este cu 43% mai mic, comparativ cu cele șapte zile precendente luate în calcul, în vreme ce numărul de infectări a scăzut și el, cu 16%. Totuși, OMS transmite că pandemia nu s-a încheiat, ba chiar „continuă să evolueze".

OMS a publicat buletinul informativ săptămânal ce este utilizat în monitorizarea cazurilor de COVID-19, iar datele par să ofere perspective îmbucurătoare față de săptămânile precedente.

„Între 28 martie și 3 aprilie, numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut cu 16% față de săptămâna precedentă, iar numărul deceselor a scăzut cu 43%", arată buletinul OMS.

Mai mult, un total de 10.351.818 persoane au fost raportate ca fiind infectate, în timp ce un număr de 26.285 de persoane și-au pierdut viața, în urma infectării.

A scăzut numărul de infectări, dar și cel al deceselor de COVID-19

OMS transmite că în toate cele șase regiuni analizate se înregistrează scăderi a numărului de infectări cu COVID-19, comparativ cu rezultatele din săptâmâna anterioară, astfel că în Africa scăderile înregistrează un procent de 19%, în Europa 16%, iar în regiunea Pacificului de Vest se înregistrează scăderi de 16%.

Alături de asta, scăderi ale mortalității au fost înregistrate în toate regiunile analizate, în special în Asia de Sud-Est, cu 73% și America, cu 63 de procente.

În ceea ce privește statele lumii, Republica Coreea a raportat cel mai mare număr de infectări la nivel de săptămână, cu 2.058.375, succedată de Germania, cu 1.371.270, apoi Franța, cu 959.084, Vietnam cu 796.725 și Italia cu 486.695 de cazuri.

Pandemia nu s-a încheiat, afirmă OMS

La nivel de decese, SUA a raportat cele mai multe pierderi de vieți omenești, cu 4.435 de morți în șapte zile, urmate de Rusia, cu 2.357, Republica Coreea cu 2.336, Germania cu 1.592 și Brazilia cu 1.436 de morți.

Totuși, OMS transmite că pandemia nu s-a încheiat, ba chiar „continuă să evolueze".

„Având în vedere nivelul actual ridicat de transmitere, cel mai probabil, vor apărea și alte variante [ale coronavirusului], inclusiv variante recombinate", transmite OMS, printr-o notă informativă.

Se întorc restricţiile în România?

Alexandru Rafila a venit cu un anunţ extrem de important în privinţa pandemiei de la coronavirus. Şeful de la Sănătate a vorbit despre riscul de a ne întoarce la restricţii. În cadrul unei emisiuni de la Prima TV, Rafila a adus lămuriri mult așteptate.

Alexandru Rafila spune că revenirea la restricţii este puţin probabilă, dar acceptă faptul că virusul a fost unul imprevizibil. Mai mult, ministrul Alexandru Rafila a mai spus că cea mai mare problemă a acestei pandemii a fost faptul că nimeni nu s-a mai întâlnit cu acest virus înainte și că nimeni nu știa nimic despre el.

„Cred că sunt șanse destul de reduse, dar în biologie nu trebuie să spui niciodată că s-a terminat. A fost un virus imprevizibil, problema majoră la nivelul populației Globului a fost legată de faptul că nu ne-am mai întâlnit niciodată cu el”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News